Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

ONTVANG EEN OFFERTE OP MAAT

Ontvang vrijblijvend een offerte op maat van uw lokale Caldera Spas expert!

caldera_spas_hot_tub_couple

UW GRATIS BROCHURE ONTVANGEN

Dat is al één stap dichter bij een kalmerende jetmassage!

caldera_spas_brochure_preview

De woorden “bubbelbad” en "spa" worden vaak afwisselend gebruikt. Als u klaar bent om een spa te kopen, wilt u natuurlijk zoveel mogelijk waar voor uw geld krijgen binnen de categorie “mobiele” bubbelbaden of spa's. Mobiel betekent een onafhankelijke, vrijstaande eenheid die verplaatst kan worden (indien dit door omstandigheden nodig of gewenst is) van de ene locatie naar de andere.

Hierna volgen enkele belangrijke factoren om u te begeleiden bij de aankoop van uw volgende spa...

spa_ultramassage_ligplaats_zitplaats

DE JUISTE PASVORM

Grootte:  De grootte van de spa hangt meestal af van de beschikbare ruimte voor de spa op de gewenste locatie en van het aantal personen dat gebruik gaat maken van uw spa.

Comfort:  Het comfort van de zitplaatsen van de spa is heel belangrijk. Om er zeker van te zijn dat het comfortgehalte is zoals u het verwacht, gaat u vóór de aankoop best eens in de spa zitten. Het is ook ten zeerste aangeraden dat u een keer gaat proefzitten in een gevulde spa; zo wordt het u meteen duidelijk hoe comfortabel de spa is voor u en de andere gebruikers. U kunt een afspraak maken om te proefzitten bij uw lokale Caldera-verdeler om te zien (en te voelen) wat wij bedoelen.
De factoren die invloed hebben op het comfort zijn onder meer de diepte en verscheidenheid van de zitplaatsen, de voetruimte, de pasvorm van de ligplaats, toegang tot de bedieningen van de spa, het eenvoudig in- en uitstappen en de hoofdsteunen met voorgevormde kussens.

hot_tub_circuit_therapy

SPA THERAPIE

Hydrotherapie: Dit gedeelte is zeer subjectief. Sommige mensen willen een krachtige hydromassage-ervaring, terwijl anderen in hun spa vooral willen genieten van het warme water. Indien u maximaal hydromassage-genot wilt ervaren, denk dan na over de soorten jets en de plaatsing van de jets. Laat u niet alleen verleiden door het aantal jets. Nog belangrijker is de verscheidenheid van de jets en hoe de jets geplaatst zijn in de zitplaatsen/ligplaatsen van de spa. Een spa met een maximale hydrotherapie-ervaring zal de focus leggen op alle belangrijke spiergroepen van het lichaam. U denkt ook best na over de aanpasbaarheid van de kracht van de jets. Hiermee kunt u immers de massage aanpassen door de hoeveelheid lucht en/of water van de jets zelf te regelen.

Luchtjetsysteem: Veel spa's hebben een luchtjetsysteem dat vanuit de armaturen luchtbellen vrijlaat doorheen de spa, om een heel zachte, strelende massagete bieden. Hoewel dit geen essentiële optie is, genieten veel mensen van het gevoel dat deze bubbels teweegbrengen.

fabrikant_logo

FABRIKANT

Betrouwbaarheid: Voor de meeste potentiële spa-eigenaars is het belangrijk dat een spa lang meegaat. Kies voor een spa van een gerenommeerde verdeler en spa-fabrikant, die met kennis van zaken is gebouwd, en waarbij gebruik werd gemaakt van kwalitatieve materialen en onderdelen. De bestaansduur en reputatie van het bedrijf zeggen al heel wat. Lees de beoordelingen online. Vraag ten slotte ook naar een kopie van de garantie en bepaal of de verdeler en spa-fabrikant bereid zijn en in staat zijn om die waar te maken.

Veiligheid: Controleer of de spa die u overweegt te kopen goedgekeurd is door een erkend onafhankelijk testbureau zoals UL (Underwriters Laboratories) of ETL (Electrical Testing Laboratories). Zorg er ook voor dat u een gekwalificeerde elektricien vraagt voor de elektrische aansluiting van uw spa. Andere adviezen: kies een vergrendelbare spa-afdekking, gebruik steeds uw gezond verstand bij het gebruik van de spa en volg de veiligheidsinstructies in de gebruikershandleiding van de spa.

spas_koppel_gelukkig

ONDERHOUDSKOSTEN VAN DE SPA

Eenvoudig onderhoud: Waarschijnlijk bent u op zoek naar een spa die niet veel tijd vergt om het water zuiver en helder te houden en die er na verloop van tijd ook nog goed blijft uitzien.

Om een goede waterkwaliteit te behouden, denkt u best aan een Corona Discharge (CD) ozonator. Dit type ozonator vermindert de vereiste hoeveelheid ontsmettingsmiddel en helpt het water kraakzuiver te houden. Corona Discharge-systemen gaan langer mee dan alternatieve ozonsystemen. Denk ook na over het type filtratiesysteem en de filtratie-oppervlakte (in vierkante meter). “Premium”-spa's bevatten in het algemeen een kleine circulatiepomp die het water voortdurend filtert en de nodige stroming biedt zodat de verwarming het water constant op de ingestelde temperatuur houdt.

Wilt u dat de buitenkant van de spa er mooi blijft uitzien? Kies dan voor een spa met een omkasting van kunststof, met een "hout look". Daarvoor is er veel minder tijdrovend onderhoud nodig dan voor echt hout. Controleer ook best de garantie van de omkasting om er zeker van te zijn dat de omkasting gedekt is, indien ze het toch zou begeven.

Energiezuinigheid: De gebruikskosten van uw spa worden in de eerste plaats bepaald door de capaciteit om warmte vast te houden. Zorg ervoor dat de spa een doeltreffende isolatie heeft voor de kuip en het leidingenwerk. Isolatie, waarbij de ruimte rond de kuip volledig opgevuld wordt met schuim, alsook een op maat gemaakte spa-afdekking die de kuip van bovenaf goed afsluit, zijn essentieel om de warmte vast te houden. Meer informatie over het onderhoud van een Caldera-spa. Meer informatie over het onderhoud van een Caldera-spa.