Handleiding voor de koper

U heeft ten langen leste toch beslist om een spa te kopen. Gewoon door te denken aan uw spa, voelt u uw spieren al ontspannen in het kalmerende water en voelt u uw bekommernissen en zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar vooraleer het zover is, wilt u als koper goed op de hoogte zijn, zodat u het aankoopproces met vertrouwen kunt aanvatten en afronden. Als u nooit eerder een spa kocht, dan is het normaal dat u met vragen zit, niet alleen over het aankoopproces, maar ook over de spa zelf. Maak u geen zorgen—wij zijn er om u te helpen. Toekomstige kopers kunnen al sinds 1976 bij ons terecht met hun vragen en bekommernissen. Wij zijn er ondertussen achter gekomen welke vragen de meeste startende kopers zich stellen en wij staan klaar met de antwoorden.

Hoeveel kost een spa?

De meeste mensen stellen als eerste de vraag “Hoeveel kost een spa?”. Het voor de hand liggende antwoord daarop is “Dat hangt van de spa af”. In het algemeen zijn er een viertal spa-kwaliteitsniveaus: instapniveau, scherp geprijsd, premium en luxe.

 • Instapspa’s kosten ongeveer € 3 595 – € 6 595 
 • Scherp geprijsde spa’s kosten ongeveer € 6 595 – € 12 595 
 • Premiumspa’s kosten ongeveer € 11 995 – € 16 995 
 • Luxe-spa’s kosten ongeveer € 14 995 – € 27 995 

Maar wat is nu het verschil tussen deze kwaliteitsniveaus?

De prijs van een spa verschilt naargelang de grootte, de eigenschappen, het materiaal, de onderdelen en de engineering. De betere spa’s bieden meestal meer keuze wat betreft grootte en configuraties, ze hebben meer entertainmentopties en krachtigere jets, ze zijn gemaakt van duurzamer materiaal en ze zijn in het algemeen energiezuiniger. Voor meer informatie, raadpleeg onze spa-prijsgids.

Bijkomende factoren die de prijs van uw spa beïnvloeden

Er zijn ook enkele andere factoren die een aandeel bhebben in de totaalprijs van uw spa. Deze hebben te maken met uw locatie en de specifieke eigenschappen van uw tuin of terras:

 • Logistieke kosten, zoals transportkosten naar uw locatie en de vaste kosten van de verdeler, hebben een effect op de uiteindelijke prijs van uw spa.
 • Installatiekosten kunnen variëren naargelang moeilijkheden ter plaatse, zoals een smalle toegang, een terrasverbouwing of de inrichting van de tuin. Deze kosten kunnen verder nog schommelen naarmate de verdeler meer of minder moet betalen voor zijn serviceteam, voor het onderhoud van zijn wagenpark en eventuele bijkomende voertuigkosten.

Uiteraard moeten de initiële kosten en de langetermijnvoordelen van spa-bezit tegen elkaar afgewogen worden. Het is belangrijk om na te denken over hoe u van uw spa gaat genieten en hoeveel jaren plezier u eraan zult beleven. De meeste spa-eigenaars hebben van hun spa-tijd een dagelijks ritueel gemaakt door een snelle sessie in te plannen voor of na het werk. Als u de spa op deze manier gebruikt, dan kunnen de voordelen ervan uw leven enorm verrijken. Spa’s gemaakt van duurzame, kwaliteitsvolle materialen kunnen gemakkelijk tien jaar en langer meegaan. Sommige onderdelen zullen na verloop van tijd misschien slijten, maar deze kunnen hersteld of vervangen worden. Alles bij elkaar kan een goed onderhouden kwaliteitsspa uw leven elke dag opnieuw beter maken,
en dat gedurende vele jaren.

Bijkomende prijsissues

De bovenstaande factoren geven een verklaring voor de meeste prijsverschillen tussen spa’s. Toch zijn er nog andere vragen die veel worden gesteld door startende kopers. Hierna volgen nog enkele vragen waarop u misschien een antwoord zoekt:

 • Hoe weet ik of ik een goede deal krijg? Het is belangrijk om wat onderzoek te verrichten. U moet weten waarnaar u op zoek bent en hoeveel u
  wilt uitgeven. Overweeg een aantal verschillende opties alvorens u overgaat tot de aankoop.
 • Waar koop ik best een spa? De beste plaats om een spa te kopen, is ongetwijfeld bij een lokale verdeler met een nationaal ondersteuningsnetwerk, die u gedurende de hele levensduur van de spa service en ondersteuning kan bieden. Deze verdelers verkopen spa’s van wereldberoemde fabrikanten en ze beschikken over de standaarden en
  het expertiseniveau die essentieel zijn om u en uw spa op een kwaliteitsvolle, professionele manier te ondersteunen.
 • Welke accessoires moet ik kopen? Dat hangt van uw voorkeur af. In het algemeen zijn de functionele accessoires het belangrijkste. Investeren in een afdekkingshefsysteem voor uw spa verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk en dus ook de kans dat u uw spa regelmatig zult gebruiken. Een afschuimmand is handig als u ongewenste resten of vuil wilt verwijderen. Om eenvoudig in en uit uw spa te stappen, kan een trapje of leuning goed van pas komen. Maar ook een parasol is een handig accessoire. Hij beschermt u als het regent, maar houdt ook de zon weg als u de spa overdag gebruikt. Ten slotte kunnen ook chemicaliënkits voor
  waterverzorging belangrijk zijn, afhankelijk van het waterzuiveringssysteem en het filtratieniveau van uw spa. Uw verdeler zal u helpen bepalen welke verzorgingskit het beste is voor uw spa.

Hoe begin ik het zoekproces als zelfverzekerde koper?

Als u voor de eerste keer een spa koopt, dan is dat altijd een beetje lastig. Hoe begint u eraan? Het beste is dat u wat onderzoek doet om te weten
waarnaar u op zoek bent. Raadpleeg verschillende bronnen en stel vragen aan
mensen met ervaring. Zo kunt u op zoek gaan naar uw eerste spa, met de
kennis van een ervaren koper in uw achterhoofd.

Start met een online zoektocht. Aangezien dat de plaats is waar u deze aankoopgids hebt gevonden, hebt u al een eerste stap gezet! Het internet is de ideale plek om te zoeken naar verdelers in uw buurt, naar beoordelingen van de beste spa-merken en naar algemene informatie over hoe het is om een spa te hebben.

 • Als u op zoek bent naar beoordelingen, dan kunt u best informatie uit verschillende bronnen vergelijken en zoeken naar beoordelingen op neutrale websites, zoals Spasearch.
 • Zodra u weet wat u wilt van/in een spa, kunt u de volgende stap zetten en een bezoek brengen aan uw lokale verdeler. Hier ontdekt u welke modellen in voorraad zijn, hoe ze de levering en installatie aanpakken en welke service ze bieden. U kunt ook meer te weten komen over de modellen die
  u interessant vindt. Dit kan u helpen met het nemen van een geïnformeerde beslissing.
 • Niets zo goed als een persoonlijke toets. Als u mensen kent die heel enthousiast zijn over hun spa— idealiter mensen die hun spa dagelijks gebruiken en al meer dan tien jaar eigenaar zijn — dan kunnen
  deze personen u een schat aan kennis bieden, wat u kan helpen bij de aankoop en het bezit van een spa. Hun persoonlijke ervaringen helpen u om te ontdekken wat belangrijk is voor u, niet alleen vandaag, maar ook over tien jaar.

Hoeveel zal mijn energierekening stijgen?

Voor het gebruik van een spa is energie nodig. Het zal u dus niet verbazen dat uw elektriciteitsrekening zal stijgen. Bepaalde spa-eigenschappen verbeteren echter de energiezuinigheid. Zo houden ze deze extra kosten zo laag mogelijk.
 • Uw verwarming, pomp, isolatie en op maat gemaakte afdekking dragen er allemaal toe bij dat het water van uw spa warm blijft. Kwalitatieve systemen zijn in staat om de temperatuur van uw spa op een doeltreffende manier te behouden, zodat uw energie-uitgaven laag blijven. Hoewel het aanvankelijk misschien goedkoper is om een spa te kopen met een verwarming, pomp of isolatie van mindere kwaliteit, zullen uw elektriciteitsrekeningen aanzienlijk lager zijn als u een beter systeem koopt.
 • In de wintermaanden zal uw spa harder moeten werken om zijn temperatuur op peil te houden, zeker in koude klimaten. Uw elektriciteitsrekening zal dienovereenkomstig stijgen. Deze stijging zal groter zijn bij basisspa’s met onderdelen en isolatie van mindere kwaliteit. Eigenaars van een kwaliteitsvolle spa zullen minder verschil voelen.
questions-buyer-utility-bill

Ik wil wel een spa, maar ik ben bang dat hij moeilijk te onderhouden is.

Video afspelen
Hoewel sommigen heel erg handig zijn en altijd op zoek zijn naar een volgend project, staat de rest van ons misschien wat twijfelachtig tegenover het onderhoud van een spa op lange termijn, omdat ze niet weten hoe moeilijk of tijdrovend het is. Spa-fabrikanten en -verdelers begrijpen deze twijfel en hebben er alles aan gedaan om spa’s te ontwerpen die gebruiks- en onderhoudsvriendelijk zijn. Ze hebben ook onderhoudsrichtlijnen opgesteld om spa-eigenaars te helpen wanneer ze zelf geen tijd, kennis of interesse hebben om hun spa te onderhouden.
 • Voor nog meer gebruiksgemak beschikken de meeste kwaliteitsspa’s tegenwoordig over een ingebouwd waterverzorgingssysteem. Dat omvat filters in allerlei maten, types en prestatiecategorieën. Hoe beter de kwaliteit van uw filter, des te minder vaak u uw water moet zuiveren of verversen.
 • In spa’s met speciale circulatiepompen en een permanente circulatie blijft het water langer fris. Dit is minder het geval bij spa’s zonder circulatie(pomp).
Bij de huidige generatie spa’s zal het u weinig tijd kosten om uw spa goed te laten functioneren. Een kleine investering in preventief onderhoud van uw spa zal zich door de jaren heen dubbel en dik terugverdienen. Met een klein beetje zorg zal uw spa nooit stress teweegbrengen, maar dit juist verminderen.
 • Spendeer vijf à tien minuten per week aan het controleren en aanpassen van uw waterniveaus. Hierdoor voorkomt en vermijdt u kostelijke en langdurige herstellingen achteraf. In vergelijking met de uren plezier die u elke week aan uw spa beleeft, stelt deze tijdsinvestering niets voor.
 • Het reinigen, onderhouden en vervangen van uw filters, afdekking en zijpanelen als deze tekenen van slijtage vertonen, zorgt ervoor dat uw spa topprestaties blijft leveren, waardoor de lopende kosten lager zijn.
 • Als u ingetekend hebt op een onderhoudsprogramma, dan komt er regelmatig een professionele technicus langs om uw spa zuiver en gebruiksklaar te houden.

Ik heb gehoord dat spa's onhygiënisch kunnen zijn. Is het moeilijk om het water zuiver en veilig te houden?

Zonder de juiste behandeling, filtratie en onderhoud kan een spa onhygiënisch worden. Gelukkig hebben innovatie en technologie ervoor gezorgd dat waterverzorging eenvoudiger is geworden. Er is enkel een kleine beetje van uw tijd en energie nodig om uw water kristalhelder en gebruiksveilig te houden. U dient uw water en de filters regelmatig te vervangen. Daarnaast bestaan er nog verschillende andere opties om uw water zuiver te houden.
 • In de traditionele waterverzorgingsmethode voegt u chloor toe aan het water. Bij gebruik van een chloorsysteem moet u ervoor zorgen dat u de niveaus goed in de gaten houdt zodat uw water zuiver blijft. Een nadeel aan chloor is dat het bij sommige mensen huid- en oogirritaties kan veroorzaken. Gelukkig zijn er nog andere opties beschikbaar voor deze mensen.
 • Broom heeft een lagere pH dan chloor, waardoor het zachter is voor de huid en ogen, maar nog steeds algen, virussen en andere verontreinigers elimineert. Zorg ervoor dat u uw spa volledig laat leeglopen en zuiver maakt als u overschakelt van chloor naar broom. Zo kan u ongewenste chemische reacties vermijden.
 • Ozonsystemen neutraliseren verontreinigingen door ozon in het water te spuiten. De combinatie van een oxidatiemiddel zonder chloor met andere mineralen zorgt er tegelijkertijd voor dat het water gereinigd wordt en de bacteriegroei wordt vertraagd. Deze optie is heel zacht voor de huid en ogen.
 • Zoutsystemen desinfecteren het water door een geurloze en niet-irriterende vorm van chloor op te wekken. Er blijven zo goed als geen sterke geuren meer over en het water is zachter voor uw huid en ogen. Dit systeem beloont de spa-eigenaar als het ware, door de lagere lopende kosten en de gereduceerde onderhoudstijd. De verzorging is eenvoudiger en het water voelt zacht en natuurlijk aan. De Utopia- en Paradise-serie van Caldera® Spas worden geleverd met het FreshWater®-zoutsysteem. Dit systeem biedt u alle voordelen van zout, met een wegwerppatroon dat 4 maanden meegaat en in enkele seconden tijd kan vervangen worden – zonder extra gereedschap.

Do I really need a hot tub? What if I get it and don’t use it enough?

Owning a hot tub can have a profound, long-lasting positive impact. A hot tub can help you grow closer to your family, enhance your sense of well-being and physical health, and reduce muscle soreness. Using your hot tub regularly will help you renew yourself, rejuvenate your body and mind, and reconnect with what’s important in your life.

 • Renew. Taking a little time each day to relax and center yourself in the warm, welcoming bubbles of your spa will improve your sense of general well-being. It helps you forget the stresses of work or your commute and relaxes your worried mind. Your spa can improve your general physical health as well by relieving tension and unknotting tense muscles.
 • Rejuvenate. To rejuvenate is to reclaim your youth, in body and spirit. Simply sitting in your hot tub helps you burn calories, as well as reduce stiffness and muscle fatigue. Even better, the combination of hot water and massage jets will improve your muscle tone. After each soak in your hot tub, you’ll step out feeling a little younger than before.
 • Reconnect. As a social space, free from the distractions of television or the internet, a hot tub is a wonderful place to grow and nurture your connections with your friends and family. When you’re in the hot tub with your partner or your children, you’re able to spend quality time together away from the pressures of the world outside. This promotes conversation and togetherness in a relaxing, pleasant atmosphere.

What a way to start the day!

One of my favourite times of the day is when I first get up and have a cup of coffee while sitting in my Caldera Spa. It a great way to reflect while getting a massage. I have done this daily since getting the spa over 2 years ago. I even do some yoga stretches in it. My garden is my sanctuary and the spa is mainly why this is so.

Darc, Caldera owner since 2012

Stress Relief in my Caldera waters

My husband & I use our hot tub daily, sometimes twice a day. We are mountain bikers,and I am a member at a gym so after a long ride or workout we wind down in the tub to relax our muscles. It is simply heaven.

Mare, Caldera owner since 2014

How to ensure you use your hot tub regularly

Some prospective hot tub owners worry that their hot tub won’t see much use, and they won’t experience its renewing effects. And of course, a hot tub that sees little use isn’t going to help its owner much. The best way to make sure you get a good amount of use from your hot tub is to make it part of your routine. Here are a few ways to make using your hot tub on a regular basis as easy as possible:

 • Locate your hot tub in a place that is easily accessible from your back door—don’t place it too far out in your garden! Particularly on cold, snowy, or cloudy days, the proximity makes your spa a warm, close, appealing escape.
 • Investing in a cover lifter makes taking off the cover a one-person job, allowing anyone to hop in the spa at any time without needing outside help.
 • Purchasing water care chemicals on a monthly basis can easily slip far down on the to-do list. To keep your stock fresh—and your hot tub pristine—many dealers let you set up an automatic reorder. You can even have these chemicals delivered!
 • Many hot tub dealers offer white glove or valet hot tub service, which means they take care of every aspect of maintenance for you before you even have to ask. With valet service, your hot tub is always ready to be used at a moment’s notice.

Common reasons owners underuse their hot tubs

When we ask people why their hot tub doesn’t get used, their answers usually fit one of a few patterns. Each reason can be inhibitive, but is also easily preventable.

Owners have a poor water experience. 
Poor water quality in your hot tub easily makes for a poor experience. This can be prevented by assessing and adjusting your levels and replacing filters as necessary.

Owners have high energy bills. 
Some customers dislike the impact their hot tub has on their energy bill. While hot tubs will always require energy, higher-end hot tubs are more efficient than low-cost spas, resulting in a much less dramatic increase to the electric bill.

Owners don’t feel like hot tub ownership has positively impacted their lives. 
Infrequent users sometimes feel as though the experience of owning a hot tub hasn’t made a profound difference in their lives, or isn’t ‘worth it.’ But those who consistently and intentionally use their hot tub will begin to experience the physical, mental, emotional, and relational benefits of spa ownership day after day, week after week.

Owners have difficulty getting in and out of their hot tub. 
People with limited mobility can experience problems entering and leaving their spas. For these customers, designing the deck or surrounding area to facilitate movement can greatly improve the hot tub experience. In addition, matching steps and hand rails are available with many spas.

Owners have trouble removing the hot tub cover by themselves. 
As hot tub covers can be heavy, removing them often requires more than one person. If you have difficulty lifting the cover by yourself, it may be tempting to forgo a soak. Hot tub cover lifters eliminate this obstacle by turning cover removal into a simple one-person job.
Also, generally speaking, investing in a low-quality hot tub may not deliver ideal results. The more you like your hot tub, the more you’ll want to use it. When choosing the model to take home, think about what you’ll want most from your spa down the road, and find the model that best supplies that.

Ik heb gehoord dat het lastig is om de spa te installeren. Hoe bereid ik mijn locatie voor op de komst van een spa?

Een ervaren spa-verdeler kan u in contact brengen met de nodige servicediensten voor een vlotte en eenvoudige installatie van uw spa. Zij kunnen u advies geven, u helpen om uw tuinontwerp aan te passen of u doorverwijzen naar een lokale aannemer. Dit bevestigt in feite hoe belangrijk het is om (samen) te werken met een betrouwbare, lokale verdeler, die nationaal ondersteund wordt. Deze professionals zullen elke stap in de aankoop, de installatie en het onderhoud van een spa vergemakkelijken. De verdeler zal vaak gratis bezoeken en consultaties aanbieden, om uw zorgen weg te nemen en giswerk te vermijden. Uw verdeler helpt u met de planning van:
 • Locatie- en ruimtevereisten. Ze meten de doorgang voor de levering, zoeken naar de ideale plek om uw spa te installeren en bieden alternatieven voor moeilijke installaties, zoals een kraan.
 • Ondergrondvereisten. Uw verdeler kan u in contact brengen met een aannemer, die een betonnen vloer of terras kan aanleggen waarop u uw spa kunt plaatsen.
 • Elektrische voorzieningen. Alle begrip als u de elektrische voorzieningen niet voor uw rekening wilt nemen.
 • Uw verdeler kan u helpen een gekwalificeerde elektricien te vinden om eventuele aansluitings- en bekabelingsproblemen op te lossen.
Uw verdeler kan u ook informatie geven over de leveringsopties, de duur van de levering en of u een vergunning nodig heeft. Zodra uw spa is geleverd en geïnstalleerd, moet hij na opwarming klaar zijn voor gebruik.

Ik ken helemaal niets van spa's. Naar welke eigenschappen moet ik op zoek gaan?

De belangrijkste eigenschap waarnaar u op zoek moet gaan in een spa is functionaliteit. Daarna zoekt u best naar prestatie, comfort en stijl. Uw spa zal de komende jaren deel uitmaken van uw leven, u kiest dus best voor eigenschappen waar u nog lang plezier van zult hebben. Hierna volgen enkele basisvragen over spa-eigenschappen waarnaar u zeker moet vragen bij uw verdeler:
 • Is de spa groot genoeg voor mijn gezin?
 • Hoe goed houdt de spa het water zuiver?
 • Wie is de fabrikant en hoe betrouwbaar zijn ze?
 • Hoe eenvoudig is het om dit model te bedienen?
 • Wat zijn de typische gebruikskosten van dit model?
 • Ga ik de spa gebruiken voor entertainment in de tuin of gewoon voor me-time?
 • Ga ik de spa alleen gebruiken of met andere mensen?
 • Welke accessoires worden met dit model meegeleverd?
 • Welke andere accessoires raadt u aan?
Een goede verdeler beantwoordt met plezier al uw vragen en helpt u om de spa te vinden die het beste bij u past. Hij maakt ook graag een afspraak met u zodat u ter plaatse kunt testen hoe het voelt om in een spa te zitten (gevuld of ongevuld). De verdeler is uw partner doorheen het hele proces en hij biedt u jaar na jaar de service die u nodig hebt.
Caldera-Utopia-Cantabria-2018-Ar (1)

Met wie kan ik contact opnemen als mijn spa defect is?

Dat hangt van u af. Indien uw spa defect is, dan hebt u waarschijnlijk nog fabrieksgarantie. Als iets na jaren van gebruik defect gaat en u heeft de tijd en zin om de uitdaging aan te gaan, dan kunt u de meeste herstellingen misschien zelf uitvoeren. Als u liever een beroep doet op een professional, dan kan uw verdeler de herstellingen of het onderhoud ter plekke uitvoeren. Als dat niet mogelijk is, dan kan hij u een betrouwbare technicus of aannemer aanraden.

Nu u een idee hebt van wat het proces inhoudt, kunt u op uw gemak beginnen aan uw zoektocht naar een spa. Het is oké om uw tijd te nemen en geduldig te zijn. Denk eraan dat alle tijd, die u steekt in het zoeken naar uw ideale spa, zal gecompenseerd worden door jaren van plezier. Verheug u op de jaren die komen – ze zullen u plezier en ontspanning brengen.
Onze Caldera-spa’s worden vervaardigd met precisie, bestaan uit topcomponenten en zijn zo ontworpen dat ze een lust zijn voor het oog en een veelgebruikte
remedie voor stramme spieren. Bekijk onze modellenom de spa te vinden die de gewenste eigenschappen heeft. Als u er klaar voor bent om de mogelijkheden in uw regio te ontdekken, voer dan uw postcode in om contact op te nemen met uw lokale verdeler.

Zie spa-handleidingen

Tips en trucs voor het gebruik van uw spa.
AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC