Hoeveel kost een spa?

Prijzen van spa's

Hoeveel kost een spa? Het antwoord is simpel: dat hangt af van uw spa. De goedkoopste basismodellen (roterend gegoten spa’s) kosten ongeveer € 1800. De beste mobiele spa op de markt kan daarentegen meer dan € 11.800 kosten. Het prijsverschil is zo groot omdat er spa’s beschikbaar zijn in allerlei maten en materialen, met verschillende eigenschappen en prestaties. Ook de garantie, de aangeboden service en de locatie van de klant spelen een rol. Het komt er dus op neer dat de prijs van uw spa afhangt van wat u wilt in uw spa. Wenst u een lage energierekening, krachtige jets en duurzaam materiaal? Vindt u esthetische aspecten, zoals een gestroomlijnd en comfortabel ontwerp, veelkleurige verlichting en watervallen belangrijk? Hierna vindt u een beknopte gids over de voornaamste eigenschappen van de verschillende spa’s, die een impact kunnen hebben op de prijs. Zo krijgt u een beter idee van de gemiddelde kostprijs van een spa.
StartprijsComfortPrestatiesDesignVergelijken met
LUXE€ 17 595 – € 30 295Circuittherapie met 6-8 stations, jets voor de nek, heup en pols De meeste jets, controlepaneel met aanraakscherm, tweede controlepaneel, revolutionaire waterverzorging met zoutsysteem, verlicht logo met service-indicator, EnergyPro-circulatiepomp, verwarmingselement in titanium en ABS-bodemplaat voor meer energiezuinigheid Kwaliteitsvolle en duurzame omkasting die het huis en de tuin accentueert, verstelbare binnen- en buitenverlichting Utopia™-Serie van Caldera Spas
PREMIUM€ 12 795 – € 18 995Circuittherapie met 4-6 stations Veel jets, LCD-controlepaneel, ABS-bodemplaat voor meer energiezuinigheid Kwaliteitsvolle omkasting, binnenverlichting Paradise™-Serie van Caldera Spas
SCHERP GEPRIJSDE SPA'S€ 7 395 – € 13 395Circuittherapie met 2-5 stations Minder jets, LCD-controlepaneel, FROG-waterverzorgingssysteem Geavanceerd omkastingsontwerp, binnenverlichting Vacanza™-Serie van Caldera Spas
INSTAPSPA'S€ 3 595 – € 6 595Basiszitplaatsen en jet-optiesMinder en minder krachtige jetsKuip en omkasting bestaan uit hetzelfde materiaalFantasy Spas®

Prijzen van spa's

Als u op zoek gaat naar Caldera-spa’s op onze website, dan ziet u naast elk model eurotekens staan, die het prijsniveau aangeven. Deze eurotekens zijn bedoeld om de prijsklassen van een Caldera-spa aan te geven. Als u op zoek bent naar het model dat het beste bij u past, dan vindt u, naast de prijsklassen voor elk specifiek model op onze shoppagina, hierna nog een tabel.

€€
Fantasy Spas
vanaf 3 595 €
Vacanza-Serie
vanaf 7 395 €
€€€€€€€
Paradise-Serie
vanaf 12 795 €
Utopia-Serie
vanaf 17 595 €

Verdelers mogen de prijzen naar eigen goeddunken bepalen. De prijzen variëren naargelang de opties, accessoires, installatiekosten, bezorg-/leveringskosten, financieringskosten, taksen en lokale factoren. Om uw lokale prijs te kennen en/of te kunnen genieten van lopende promoties en aanbiedingen, neemt u best contact op met uw lokale verdeler.

Kostprijs van een spa

Luxe-spa's - Utopia-Serie

Vanaf 17 595 €

Een luxe-spa, zoals de Utopia™-serie, is bedoeld voor de klant die het ultieme toevluchtsoord voor persoonlijke wellness zoekt. Dit type spa is meestal uitgerust met superieure eigenschappen en voorzien van de meest uitgebreide garantiebescherming. In het algemeen biedt zo’n spa een vooraanstaand
ontwerp, lage gebruikskosten, maximaal comfort, minimaal onderhoud, de beste massage-jets en efficiënte bediening. Een luxe-spa bevat meestal het volgende:

 • De beste waterverzorgingsopties. Premiumsystemen voor waterverzorging hebben minder chemicaliën nodig om het water sprankelend en zuiver te houden. Aangezien het gebruik van zware chemicaliën in deze systemen minder is, voelt uw huid zacht en verfrist aan in plaats van uitgedroogd. Het gebruiksvriendelijke FreshWater®-zoutsysteem is klaar voor gebruik op Caldera-spa’s van de Utopia-serie en biedt u natuurlijk aanvoelend water, dat langer meegaat en minder chemicaliën bevat dan traditionelewaterverzorgingssystemen. 
 • De beste onderdelen. Luxe-spa’s worden met de allergrootste zorg gebouwd om lawaai en onderhoud zoveel mogelijk te minimaliseren. De onderdelen van luxe-spa’s zijn gemaakt om gedurende langere periodes betrouwbare prestaties te leveren. Bovendien zijn ze gedekt door een uitgebreide garantie.
 • De beste bouw. De bouw van een spa hangt rechtstreeks samen met duurzaamheid en energiezuinigheid. In een luxe-spa zorgt de bodemplaat voor de bescherming van de onderdelen, een betere look van de spa en minimaal grondcontact om het behoud van warmte te bevorderen. De klimaatbestendige omkasting is bestand tegen blootstelling aan allerlei elementen zonder te scheuren, splijten of af te schilferen. Acryl is bestand tegen vlekken, krassen en schade van de zon.
 • De beste en meest geavanceerde jets. De beste spa’s bieden niet alleen meer jets, maar ook jets die goed geplaatst zijn, krachtiger zijn en aangepast kunnen worden. Zo kunt u de kracht, volgorde of combinatie van de gebruikte jets aanpassen aan uw behoeften op dat moment.
 • De beste energiezuinigheid. Het gebruik van een energiezuinige spa is goedkoper. Vaak wordt een hogere aankoopprijs na verloop van tijd gecompenseerd door lagere energierekeningen.
 • Geavanceerd ontwerp. Ontspanning en verfrissing voor al uw zintuigen. Elegante lijnen en kleuren vullen de stroming en rust van het water aan. De luxe-spa is een esthetische blikvanger met kleuren, structuren en verlichting die u in de juiste sfeer brengen.
 • Geavanceerde bedieningsopties en entertainment. Luxe-spa’s bevatten vaak een tweede controlepaneel aan de spa-rand, afstandsbedieningen en zelfs apps waarmee u de temperatuur, jets en verlichting van uw spa kunt instellen. De geavanceerde eigenschappen bestaan ook uit audio- en visuele entertainmentsystemen.
 • Meest uitgebreide garanties. De verschillende onderdelen van uw spa hebben allemaal een andere garantie, maar in het algemeen duurt een garantiedekking ongeveer vijf à tien jaar of langer voor spa’s van topkwaliteit.

Premiumspa's - Paradise-Serie

Vanaf 12 795 €

Een premiumspa, zoals de Paradise-Serie, wordt gekenmerkt door geavanceerde engineering en robuuste eigenschappen voor langdurige tevredenheid van de eigenaar. Deze spa’s worden niet in pakket geleverd met alles erop en eraan, maar zijn ontworpen voor de spa-eigenaar die een fijne spa wil en de mogelijkheid om zelf upgrades toe te voegen.
Dit zijn enkele eigenschappen die vaak aanwezig zijn in een premiumspa:
 • Energiezuinigheid. In de meeste premiumspa’s houdt een dichte isolatie in meerdere lagen de warmte vast, waardoor het minder energie vergt om het water op de gewenste temperatuur te houden.
 • Waterverzorgingsopties. Het populaire FreshWater®-zoutsysteem is ook beschikbaar op de Caldera-spa’s van de Paradise-serie.
 • Veel jets. Naargelang het model hebben de meeste premiumspa’s veel jets, die worden aangedreven door een krachtige pomp. Let echter niet alleen op het aantal jets, maar ook op de locatie van de jets in een spa. Een Caldera-spa bevat jets op de meest ideale plekken om specifieke spiergroepen aan te pakken.
 • Opties voor het bedieningssysteem. De bedieningssystemen van de premiummodellen zijn gebruiksvriendelijk en ideaal geplaatst. Ze zijn misschien niet zo geavanceerd als de bedieningen van luxe-spa’s en draadloze apps zijn ook niet altijd beschikbaar.
 • Comfortabel interieur. Op het premiumniveau zorgen de fantastisch ontworpen zitplaatsen ervoor dat u niet naar boven drijft, zelfs al zijn de krachtige jets ingeschakeld.
 • Mooie buitenkant. Gestroomlijnde omkastingen maken de premiumspa’s oogverblindend mooi zodat ze het middelpunt van uw tuin of terras worden.

Scherp geprijsde spa's - Vacanza-Serie

Vanaf 7 395 €

Scherp geprijsde spa’s zijn ideaal als u een nieuwe spa-gebruiker bent of als u niet op zoek bent naar een spa met alles erop en eraan. De Vacanza™-serie maakt gebruik van het ingebouwde Frog®-systeem met voorgevulde patronen om het water van uw spa zuiver te houden. U mag er wel van uitgaan dat de Vacanza-serie veel van de comfort-, ontwerp- en prestatiedetails bevat die u mag verwachten van een Caldera-spa.
Anderzijds kan de lagere prijs op het etiket van een scherp geprijsde spa bij andere merken een prijskaartje hebben. Er bestaan scherp geprijsde spa’s met aanlokkelijke eigenschappen, maar erg slechte prestaties. En de spa’s die wel kwaliteit leveren, bevatten meestal geen opvallende eigenschappen. Een spa in deze prijsklasse kan bijvoorbeeld een glanzende kuip in acryl en veelkleurige verlichting of veel jets bevatten, maar dan is dat wel ten koste van minder krachtige jets of een luidere werking. De beste scherp geprijsde spa-modellen bieden uitstekende prestaties, maar hebben wat minder opvallende eigenschappen – en niet andersom.

Instapspa's - Fantasy Spas

Vanaf 3 595 €

Spa’s op instapniveau worden meestal draaiend gegoten. De omkasting en de kuip bestaan uit één stuk. Het oppervlak is evenzeer duurzaam, maar het heeft niet de glans of het aangename gevoel van acryl. Op dit niveau zijn de opties veel minder uiteenlopend. Er is minder keuze in verlichting en waterornamenten, de pompen zijn minder krachtig en de waterverzorgingsopties zijn beperkter. De meeste instapspa’s zijn plug-and-play — u steekt de spa simpelweg in een bestaand stopcontact. De bekabeling hoeft niet geüpgraded te worden. Dankzij hun duurzaamheid zijn draaiend gegoten spa’s kwaliteitsvoller dan opblaasbare spa’s. Tegelijkertijd is het nog steeds relatief gemakkelijk om ze te verplaatsen. Deze spa’s stellen u in staat om van de voordelen van een spa te kunnen genieten zonder al te veel te investeren. Een spa is een ervaring op zichzelf. Een die u zal delen en waarvan u – hopelijk nog jarenlang – zult genieten. Wilt u de juiste spa kiezen? Stel uzelf dan voor, drijvend in uw spa, over vijf jaar op een vroege weekendochtend of denk aan de jaarlijkse zomerbarbecues met uw vrienden. Elke (liefdes)relatie begint bij een kennismaking. Bekijk de luxe- en premiumspa-series van Caldera en download onze brochure om vertrouwd te geraken met de huidige modellen. Als u graag zelf onze spa’s wilt ervaren, klik dan hier om de toonzaal van uw lokale verdeler te vinden zodat u een spa kunt gaan testen of de winkel virtueel kunt bezoeken.

Een persoonlijke offerte aanvragen Een lokale verdeler zoeken

Prijzen van spa's

Ontvang alle informatie die u nodig hebt om de beste beslissing te nemen.
AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC