Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

ONTVANG EEN OFFERTE OP MAAT

Ontvang vrijblijvend een offerte op maat van uw lokale Caldera Spas expert!

caldera_spas_hot_tub_couple

UW GRATIS BROCHURE ONTVANGEN

Dat is al één stap dichter bij een kalmerende jetmassage!

caldera_spas_brochure_preview

De herstellende, therapeutische effecten van warm water

Al eeuwenlang worden de herstellende eigenschappen van onderdompeling in warm water en massage geroemd en toegepast. Veel ziekenhuizen en fysiotherapeuten maken er tegenwoordig gebruik van om comfort te bieden en een aantal kwalen te verzachten. Onze focus ligt op het automatisch onderhoud van een spa en de voordelen daarvan te verbeteren via zorgvuldig design en engineering. Een Caldera-spa kan nu meer dan ooit teweegbrengen.

caldera-utopia-2020-geneva-articwhite-lifestyle-htct

Een diepere en meer ontspannen slaap

Het diepe, ontspannen gevoel dat u krijgt wanneer u tijd doorbrengt in een spa zorgt ervoor dat de spanning verdwijnt zodat uw tijdens uw slaap echt tot rust kunt komen. Als u in een warme spa duikt, stijgt uw lichaamstemperatuur en versnelt uw bloedsomloop. Als u uit de spa kruipt, daalt uw lichaamstemperatuur geleidelijk aan, waardoor het lichaam weet dat het tijd is om te slapen.

Natuurlijke pijnverlichting bij artritis

Volgens de Stichting Artritis biedt een spa verzachting voor de pijn en stijfheid die voorkomt bij artritis. Door verwarmd water stijgt de lichaamstemperatuur en versnelt de bloedsomloop, terwijl het drijfvermogen van het water ervoor zorgt dat de druk op de gewrichten en spieren verdwijnt. Hierdoor is een betere beweging mogelijk. Bij gebruik van de jets laat het warme water de spieren, gewrichtsbanden en pezen tot rust komen en wordt de vrijgave van endorfine -de natuurlijke pijnstiller van het lichaam- gestimuleerd.

Een publicatie van de Stichting Artritis over spa's, zwembaden en artritis vermeldt het volgende: “Een regelmatige sessie in uw spa zorgt ervoor dat u uw gewrichten kunt blijven bewegen". Het zorgt niet alleen voor het herstel en het behoud van de kracht en flexibiliteit, maar het beschermt uw gewrichten ook tegen verdere schade.”

caldera-utopia-geneva-2019-arctic-white-brownstone-lifestyle-two-women-in-spa-01
caldera-paradise-2019-makena-pearl-espresso-lifestyle-man-alone-01_0

Herstel van de spieren en snellere genezing

Medische deskundigen stellen warmte voor om de bloedsomloop te versnellen en herstel te stimuleren. Tijd doorbrengen in een warme spa, en dan vooral in een spa met kalmerende jets, versnelt uw bloedsomloop zodat uw bloed voedingsstoffen kan leveren om de cellen en het weefsel te helpen met de wederopbouw. Volgens het handboek Comprehensive Aquatic Therapy van Drs. Bruce Becker en Andrew Cole kan “onderdompeling in warm water leiden tot een sneller en langdurig herstel. Onderdompeling in warm water gebeurt in een aangename omgeving waarin de pijn minder is en dat zorgt ervoor dat dit een unieke herstelomgeving is.”

Algemene stressvermindering

Al eeuwenlang dompelen mensen zich onder in warm water om te ontspannen. Tegenwoordig vertellen spa-eigenaars ons maar al te graag hoe kalmerend hun spa werkt en hoe hun spa bijdraagt tot hun gezondheid. Ook uit onderzoeken blijken de kalmerende effecten. Zo daalt bijvoorbeeld de bloeddruk na een onderdompeling in de spa.

Eigenlijk is het voor iedereen wel duidelijk dat een spa u helpt om te ontspannen. Maar niet iedereen heeft dat al ervaren. U wordt overvallen door een geweldig gevoel van rust en ontspanning na een kalmerende massage in de spa.

Stop dus maar met feiten te verzamelen over hoe het voelt om tijd door te brengen in een spa en ontdek het zelf.

Bel een Caldera Spas-verdeler en maak een afspraak om een van onze spa's te testen. Voel zelf de krachtige jets en de comfortabele zitplaatsen. Juist ja… Bel dus een verdeler, maak een afspraak en ontspan u in een van onze spa's. Geen druk. Integendeel. Dan weet u hoe een spa uw leven kan veranderen omdat u zich meer ontspannen en herboren voelt.

row64_440x300_0