De kracht van warm water

Al eeuwenlang worden de herstellende eigenschappen van onderdompeling in warm water en massage geroemd en toegepast. Tegenwoordig maken veel ziekenhuizen en kinesisten gebruik van onderdompeling in warm water en massagetherapie om het hun patiënten comfortabel te maken en ook om een aantal aandoeningen te verhelpen. Met onze focus op zelfzorg en het verbeteren van de voordelen van een spa door zorgvuldig ontwerp en engineering, kan een Caldera-spa meer bereiken dan ooit tevoren.

Blijf doen wat u graag doet

Een spa incorporeren in uw dagelijkse wellnessroutine zal uw fysieke en mentale gezondheid exponentieel verbeteren: hoe sneller u ermee begint, des te meer voordelen u krijgt! Regelmatige warmwatertherapie houdt uw spieren soepel. Als uw spieren soepel zijn, kunt u beter bukken en bewegen.

Een diepere en meer ontspannen slaap

Het diepe, ontspannen gevoel dat u krijgt wanneer u tijd doorbrengt in een spa zorgt ervoor dat de spanning verdwijnt, zodat u tijdens uw slaap echt tot rust kunt komen. Als u in een warme spa duikt, stijgt uw lichaamstemperatuur en versnelt uw bloedsomloop. Als u uit de spa kruipt, daalt uw lichaamstemperatuur geleidelijk aan, waardoor het lichaam weet dat het tijd is om te gaan slapen.

Natuurlijke pijnverlichting bij artritis

Volgens de Stichting Artritis biedt een spa verlichting voor de pijn en stijfheid die gelinkt zijn aan artritis. Warm water doet de lichaamstemperatuur stijgen en versnelt de bloedsomloop. In het water vermindert bovendien de druk op uw gewrichten en spieren zodat u beter kunt bewegen. Een warmwatermassage met de jets aan zorgt ervoor dat uw spieren, ligamenten en pezen ontspannen en dat de vrijgave van endorfine, de natuurlijke pijnstiller van het lichaam, gestimuleerd wordt. Een publicatie van de Stichting Artritis over spa’s, zwembaden en artritis vermeldt het volgende: “Een regelmatige sessie in uw spa zorgt ervoor dat u uw gewrichten kunt blijven bewegen. Het zorgt niet alleen voor herstel en behoud van kracht en flexibiliteit, maar het beschermt uw gewrichten ook tegen verdere schade.”

Herstel van de spieren en snellere genezing

Medisch deskundigen wijzen erop dat warmte kan gebruikt worden om de bloedsomloop en genezingsprocessen te verbeteren. Tijd spenderen in een warme spa, vooral in eentje uitgerust met kalmerende jets, zal de bloedsomloop versnellen. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat het bloed voedingsstoffen kan vervoeren zodat cellen en weefsels zichzelf kunnen herstellen. Volgens het handboek Comprehensive Aquatic Therapy van Drs. Bruce Becker en Andrew Cole kan “onderdompeling in warm water leiden tot een sneller en langduriger herstel. Onderdompeling in warm water gebeurt in een aangename omgeving waarin de pijn minder is en dat zorgt ervoor dat dit een unieke herstelomgeving is.”

Algemene stressvermindering

Al eeuwenlang dompelen mensen zich onder in warm water om te ontspannen. Tegenwoordig vertellen spa-eigenaars ons maar al te graag hoe kalmerend hun spa werkt en hoe hun spa bijdraagt tot hun gezondheid. Ook uit onderzoeken blijken de kalmerende effecten. Zo daalt bijvoorbeeld de bloeddruk na een onderdompeling in de spa.

Eigenlijk is het voor iedereen wel duidelijk dat een spa u helpt om te ontspannen. Maar niet iedereen heeft dat al ervaren. Na een kalmerende massage in de spa zult u een geweldig gevoel van rust en ontspanning ervaren.

Stop dus maar met feiten te verzamelen over hoe het voelt om tijd door te brengen in een spa en ontdek het zelf. Bel een Caldera-verdeler en maak een afspraak om één van onze spa’s te testen. Dompel uzelf onder en ervaar zelf de kracht van de jets en het comfort van de zitplaatsen. U heeft het goed gehoord…bel een verdeler, maak een afspraak en ontspan in één van onze spa’s. Geen druk. Integendeel. Dan beseft u pas echt hoe de positieve effecten van een spa, die u ontspannen en herboren doen voelen, uw leven zullen veranderen.

Zie spa-handleidingen

Tips en trucs voor het gebruik van uw spa.
AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC