De ideale spa-temperatuur behouden

“Laten we in de spa gaan!” Hoe vaak heeft u deze woorden gezegd of gehoord om vervolgens te moeten wachten tot het water van de spa een aangename temperatuur heeft bereikt? De kans is groot dat u tegen de tijd dat het water warm is geen zin meer heeft!

Met een Caldera®-spa hoeft u niet te wachten op uw moment van ontspanning. Een van de vele voordelen van een Caldera-spa bij u thuis is dat deze altijd warm is en voor u klaar staat, of het nu is voor uw dagelijkse spa-ritueel of voor een gezellig moment met vrienden en familie.

Uw Caldera-spa is klaar wanneer u dat bent

Ingegraven spa’s zijn meestal open, waardoor warmte kan ontsnappen. Caldera-spa’s hebben echter geïsoleerde kuipen en op maat gemaakte afdekkingen met een hoge dichtheid, die de warmte vasthouden. Daarnaast beschikken ze ook over energiezuinige verwarmingselementen, die de temperatuur constant en de energierekening laag houden.

Zodra u de ideale spa-temperatuur hebt bepaald, kunt u uw spa best instellen op deze temperatuur en hem daarop laten staan. Dit zal de levensduur van uw spa verlengen, uw gebruiksgemak verhogen en de energiekosten drukken.

Maar hoe warm moet een spa eigenlijk zijn?

De ideale spa-temperatuur verschilt van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd en persoonlijke voorkeur. Er bestaan wel standaardrichtlijnen die best worden nageleefd.

Deze eenvoudige tips helpen u om de juiste spa-temperatuur te vinden voor uzelf en uw gezin:

 • Niet warmer dan 40°C voor volwassenen

  De Amerikaanse Consumer Product Safety Commission heeft bepaald dat temperaturen boven de 40°C gevaarlijk zijn voor volwassenen omdat ze een hitteberoerte kunnen veroorzaken. In het algemeen worden temperaturen tussen 37,5–39 °C het aangenaamst bevonden. Bij deze temperaturen is het veilig voor volwassenen om twintig minuten per keer te baden.

 • Begin laag en ga geleidelijk aan naar boven

  Bij de keuze van uw spa-temperatuur kunt u best zo laag mogelijk beginnen. Als het water voor u te koud is, dan kunt u eenvoudig de temperatuur opvoeren. Het is minder gemakkelijk om de temperatuur snel terug omlaag te brengen als u het te warm hebt. Stel de temperatuur in op 36,5 °C of 37 °C en verhoog deze geleidelijk aan, naargelang uw comfortniveau. Het is belangrijk om naar uw lichaam te luisteren en uw persoonlijke comfortzone te leren kennen.

 • Pas de instellingen aan als u samen met anderen in de spa gaat

  Als u met meerdere personen tegelijk in de spa gaat, stel de temperatuur dan in op het laagste niveau (aanbevolen of naargelang persoonlijke voorkeur van iedereen in de groep).

 • Verlaag de temperatuur een paar graden als het kan

  In het algemeen is het eenvoudiger en efficiënter om steeds dezelfde, gewenste temperatuur aan te houden in uw spa. Op bepaalde momenten wilt u de temperatuur misschien toch een paar graden verlagen. Of verkiest u een veel lagere temperatuur, bijvoorbeeld als u herstellende bent van een zware inspanning.

  U kunt de temperatuur van uw spa op voorhand verlagen in één van de volgende omstandigheden:

  • U gaat uw lichaamswarmte in de spa opvoeren door middel van fysieke activiteit, zoals stretchen of yoga.
  • U bent al oververhit door andere activiteiten, door ziekte of na een heel warme dag.
  • Kinderen en/of hittegevoelige personen gaan met u mee in de spa.
 • Gebruik uw spa om af te koelen als het buiten (te) warm wordt

  Als u de temperatuur lager zet dan 35 °C, dan wordt uw spa de ideale plaats om te ontsnappen aan de zomerse hitte. Sommige spa’s kunnen de watertemperatuur heel snel en efficiënt verlagen door middel van een systeem zoals CoolZone®. Dit kan een welkome en verfrissende optie zijn in warmere klimaten.

Met een Caldera-spa in uw tuin hebt u alle troeven in handen om een comfortabel, energiezuinig spa-toevluchtsoord te creëren, dat past bij uw gezin en uw levensstijl.

Heeft u nog vragen over de aanbevolen temperatuur voor uw spa, neem dan contact op met uw gespecialiseerde lokale verdeler voor meer info. U bent goed op weg naar een hemelse spa-ervaring.

Zie spa-handleidingen

Tips en trucs voor het gebruik van uw spa.

AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC