Hoe houd ik het water van mijn spa zuiver?

Er zijn een aantal belangrijke onderhoudscontroles die regelmatig moeten gebeuren. Deze zorgen ervoor dat uw spa zuiver en fris blijft zodat u er vaak van kunt genieten. Regelmatig onderhoud draagt bovendien bij tot een langere levensduur van uw spa.

Als u het uzelf gemakkelijk wilt maken, voeg dan een routine-onderhoudsschema toe aan uw telefoonagenda. Zo krijgt u automatisch een herinnering als er een onderhoudstaak moet uitgevoerd worden.

5 controlepunten voor het onderhoud van uw spa:

  1. Reinig uw filter maandelijks. Gebruik een tuinslang om de filter(s) af te spoelen. Om eventuele vuilresten tussen de filterplooien te verwijderen, draait u de filter(s) best een paar keer om tijdens het afspoelen. Denk eraan om uw filters om de drie jaar te vervangen door authentieke Watkins® vervangfilters.
  2. Ververs het water in uw spa om de drie à vier maanden – of slechts één keer per jaar als u een zoutsysteem gebruikt – voor optimaal wateronderhoud. Instructies voor het hervullen van uw spa zijn terug te vinden in de gebruikershandleiding.
  3. Controleer en reinig wekelijks de afschuimmand om een goede stroming door de filter(s) te verzekeren. Verwijder bladeren, vreemde deeltjes en vuil.
  4. Desinfecteer de spa. Wij raden u het gebruiksvriendelijke Freshwater®-zoutsysteem ten zeerste aan. Het Freshwater-zoutsysteem maakt gebruik van een onderhoudsvrij patroon om chloor uit zout te genereren. Het resultaat is puur, natuurlijk aanvoelend water, met minder chemicaliën en minder gedoe. Er blijven zo goed als geen sterke geuren meer over en het water is zachter voor uw huid en ogen. Elk model in onze Utopia– en Paradiseserie wordt gebruiksklaar geleverd met het Freshwater-zoutsysteem. Met het ingebouwde FROG®-waterverzorgingssysteem hoeft u niet langer de chemische niveaus te meten. U voert gewoon het patroon in en vervangt dit naargelang de instructies. Onze spa’s uit de Vacanza™-serie worden gebruiksklaar geleverd met een FROG-patroon.
  1. U kunt eventueel nog een Monarch Corona Discharge (CD)-ozonsysteem met hoog rendement toevoegen. Dit systeem gaat hand in hand met het ingebouwde FROG®-waterverzorgingssysteem en houdt het water langer zuiver en fris. Ozon mag niet gebruikt worden in combinatie met zoutsystemen.

Voor nog meer informatie over hoe u uw spa zuiver houdt, raadpleeg onze uitgebreide gids voor spa-waterverzorging.

Maak vaak gebruik van uw spa! Door regelmatig gebruik kunt u zien hoe uw spa presteert.

 

Zie spa-handleidingen

Tips en trucs voor het gebruik van uw spa.

AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC