Hoe reinig ik mijn spa-filter(s)?

Spa-filters zijn essentieel om het water zuiver te houden en ervoor te zorgen dat uw spa goed werkt. Vuile, verstopte of versleten filters slagen er niet meer in om verontreinigende stoffen op te vangen. De jetpompen van uw spa worden zo zwaarder belast.

De authentieke Watkins®-filters zijn ontworpen om 2 tot 3 jaar mee te gaan. Zo draagt u er best zorg voor.

U haalt uw spa-filters best één keer per maand uit de spa. Spoel ze even af met een tuinslang om vuil, dat zich mogelijks tussen de plooien heeft opgestapeld, te verwijderen.

Telkens u het water in uw spa ververst, reinigt u ook de filters grondig. Haal ze uit de spa en spoel het vuil dat zich tussen de plooien heeft opgestapeld af met een tuinslang.

Laat de filters weken in een ontvetter voor spa-filters (raadpleeg de verpakking van het gebruikte product voor de gebruiksaanwijzing). Nadat u de filters hebt laten weken, spoelt u ze af en plaatst u ze terug.

Gebruik geen hogedrukreiniger of vaatwasser om uw filters schoon te maken.

Tip: Als u in het bezit bent van twee filtersets, kunt u uw spa blijven gebruiken zonder onderbrekingen. Vervang de te reinigen filters gewoon door de nieuwe set filters. Maak de filters uit de spa schoon en bewaar ze voor toekomstig gebruik.

Zie spa-handleidingen

Tips en trucs voor het gebruik van uw spa.

AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC