• Kenniscentrum
  • FAQs
  • Wilt u graag een spa kopen bij de fabrikant zelf? Waarom u dat best niet doet

Wilt u graag een spa kopen bij de fabrikant zelf? Waarom u dat best niet doet

U hebt misschien al advertenties gezien die klanten lokken met hoge kortingen op fabrieksspa’s. Hoewel dit een heel goede deal lijkt, boet u toch in op belangrijke kwaliteitsvereisten en ondersteuningsopties.

Als u via een lokale verdeler koopt, dan kunt u de spa op voorhand testen. De verdelers zijn experts die al uw vragen kunnen beantwoorden, die niet alleen uitstekende service bieden tijdens de aankoop, maar die ook zorgen voor ondersteuning bij de levering, de installatie en tijdens de hele levensduur van uw spa.

U koopt best geen spa bij de fabrikant zelf. Hieronder leest u waarom.

Een spa van bij de fabrikant biedt minder kwaliteit

Spa’s van bij de fabrikant zelf hebben gewoonweg niet de kwaliteiten – design, bouw en materialen – om ze de moeite waard te maken. Slecht ontworpen zitplaatsen kunnen ervoor zorgen dat u voortdurend moeite moet doen om te kunnen blijven zitten. Materialen van lagere kwaliteit kunnen impact hebben op de energiezuinigheid en meer onderhoudsproblemen veroorzaken. Met een kwaliteitsvolle spa van een fabrikant zoals Caldera Spas® kunt u deze problemen echter vermijden. Zo kunt u focussen op comfort en ontspanning.

Als de prijzen van bij het begin te mooi zijn om waar te zijn, dan moet u zich afvragen waar deze kostenbesparingen vandaan komen en waar de fabrikant kwaliteit heeft opgeofferd om de prijs te
kunnen drukken. Het gebrek aan uitrusting, zoals een kwaliteitsvolle afdekking, kan de prijs van een spa op lange termijn aanzienlijk verhogen en een serieuze domper zetten op het plezier dat u van uw spa hebt. Slechte isolatie zal er namelijk voor zorgen dat er meer energie nodig is om het water op te warmen.

Een gebrek aan andere opties voor uw spa, zoals een afdekkingshefsysteem, handgrepen en trapjes, heeft misschien niet onmiddellijk impact, maar hun afwezigheid kan wel uw genot van de spa in de weg staan.

[ Zoek hier uw dichtstbijzijnde spa-verdeler ]

Spa’s van bij de fabrikant zelf komen zonder deskundige installatie, service of ondersteuning

Uw lokale verdeler is het best geplaatst om de langetermijnondersteuning van de mechanische en elektrische systemen van uw spa te verzekeren. Hij kan u fysiek bijstaan als u hulp nodig hebt om uw spa te installeren of om problemen met uw spa op te lossen. Zonder bijstand kan het moeilijk zijn om uw spa goed te laten werken.

Het kan in eerste instantie zelfs al moeilijk zijn om uw spa te installeren. Als de fabrieksspa een model is dat rechtstreeks kan aangesloten worden op uw huis, dan moet u zelf uitzoeken hoe de installatie moet gebeuren.

Een verdeler helpt u daarentegen bij de installatie van uw spa. Dankzij hun ervaring en lokale kennis kunnen ze een betrouwbare elektricien aanraden, die hun spa-modellen door en door kent. Hierdoor kan de installatie efficiënt en zonder problemen verlopen.

In tegenstelling tot gerenommeerde spa-merken, die hun handleidingen en installatie-instructies vrij beschikbaar stellen, is de documentatie van een fabrieksspa mogelijk onvolledig of moeilijk
toegankelijk. Hetzelfde geldt voor de apparatuur die nodig kan zijn om de spa in goede staat te houden.

Spa’s moeten regelmatig onderhouden worden, bijvoorbeeld door de filters te reinigen of te vervangen, het water te behandelen en occasioneel de onderdelen te vervangen. Een spa van bij de fabrikant zelf moet duizenden kilometers afleggen tot bij u, mogelijk zijn de waterbehandelingssystemen of onderdelen ervan dus niet beschikbaar in uw regio. Het enige wat u dan nog kunt doen, is zelf aan de slag gaan met universeel verkrijgbare chemicaliën van uw lokale zwembadwinkel of proberen onderdeelnummers online terug te vinden, zonder enige ondersteuning.
Dit zijn allemaal zaken waarbij uw lokale verdeler u gemakkelijk kan helpen. Ze kunnen sowieso ook een antwoord geven op al uw vragen.

Hoewel een fabrieksspa an sich een kwalitatieve ervaring zou kunnen bieden, is het toch veel waarschijnlijker dat u meer van uw spa zal genieten als deze van een bekend en gerenommeerd merk is en aangekocht is bij een lokale verdeler. Een spa bij de fabrikant zelf kopen, is een gok. Uw geld is beter besteed aan iets waar u zeker van bent.

U kunt een spa testen vooraleer u hem koopt

Het kan enorm leerrijk zijn om naar een lokale verdeler te stappen en een spa te testen vooraleer u overgaat tot de aankoop. Zo kunt u de massage-jets, de waterkwaliteit en het comfort van de zitplaatsen zelf ervaren. Bovendien kunt u met eigen ogen de kwaliteit van de omkasting, de kuip en de apparatuur zien.

Als u een spa koopt van een merk zonder lokale vertegenwoordiging, dan slaat u deze belangrijke stap over. Nochtans kunt u door middel van een testsessie uzelf ervan verzekeren of deze grote aankoop zijn geld waard is of niet. Door een spa te testen kunt u de volgende dingen nagaan:

  • ✔   Het comfort van de zitplaatsen
  • ✔   De kracht van de jets
  • ✔   Het jet-aanbod voor verschillende massages
  • ✔   Hoe eenvoudig de jets zich aanpassen
  • ✔   Of de bedieningen eenvoudig te bereiken en gebruiksvriendelijk zijn

Een spa testen kan uw keuze voor een bepaald merk of model beïnvloeden, wat niet mogelijk is als u uw spa bij de fabrikant zelf koopt.

De volgende stap: de perfecte spa kiezen

Zodra u besloten heeft om een nieuwe spa te kopen, is het tijd om het perfecte model te kiezen. Blader door het volledige aanbod van Caldera Spas of raadpleeg ons kenniscentrum om u te helpen bepalen welke eigenschappen het belangrijkste zijn voor u. Bezoek vervolgens een lokale verdeler die uw vragen kan beantwoorden en u helpt bij de keuze van de
perfecte spa.

Voor ondersteuning van onze spa’s en accessoires kunt u terecht bij een wereldwijd netwerk van verdelers en klantenservice-experts. Om de kwaliteit van een Caldera-spa zelf te ervaren, ga op zoek naar een verdeler in uw buurt om een spa te testen en vraag een brochure aan. Dit zal u helpen uw ideale spa te vinden.

Zie spa-handleidingen

Tips en trucs voor het gebruik van uw spa.

AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC