Hoe koop ik een spa

De woorden “bubbelbad” en “spa” worden vaak afwisselend gebruikt. Als u klaar bent om een spa te kopen, dan wilt u voor uw “mobiele” bubbelbad of spa natuurlijk zoveel mogelijk waarde voor uw geld krijgen. Mobiel betekent een onafhankelijke, vrijstaande eenheid die verplaatst kan worden (indien dit door omstandigheden nodig of gewenst is) van de ene locatie naar de andere.

Hou rekening met de volgende belangrijke factoren bij de aankoop van uw volgende spa…

Geschiktheid

Grootte: De grootte van de spa hangt meestal af van de ruimte die beschikbaar is voor de spa op de gewenste locatie en van het aantal personen dat gebruik gaat maken van uw spa.

Comfort: Het comfort van de zitplaatsen van de spa is heel belangrijk. Om er zeker van te zijn dat de spa het gewenste comfortniveau heeft, moet u zeker even gaan zitten in de spa vooraleer u hem koopt. Het is ook ten zeerste aanbevolen om de spa “nat” te testen; zo komt u te weten hoe comfortabel de spa echt is, niet alleen voor u, maar ook voor eventuele andere gebruikers. Maak een afspraak voor een “natte” test bij uw lokale Caldera-verdeler en ervaar zelf wat we bedoelen.

Factoren die invloed hebben op het comfort zijn onder meer de diepte en verscheidenheid van de zitplaatsen, de voetruimte, de vorm van de ligplaats, de toegang tot de bedieningen van de spa, het gemak van het in- en uitstappen en de hoofdsteunen met voorgevormde kussens.

Hot Tub Circuit Therapy

Hydrotherapie: Dit is een heel subjectieve factor. Sommige mensen willen een krachtige hydromassage-ervaring, terwijl anderen van plan zijn om hun spa vooral te gebruiken voor onderdompeling
in warm water. Indien u maximaal hydromassage-genot wilt ervaren,
denk dan na over de soorten jets en de plaatsing van de jets. Laat u niet alleen verleiden door het aantal jets. Nog belangrijker is de verscheidenheid aan jets en hoe de jets geplaatst zijn in de zitplaatsen/ligplaatsen van de spa. Een spa die maximaal inzet op hydrotherapie-ervaring zal alle belangrijke spiergroepen van het lichaam behandelen. Denk ook aan de aanpasbaarheid van de jetstroom. Hiermee kunt u de massage aanpassen door zelf te regelen hoeveel lucht en/of water er door de jets stroomt.

Luchtjetsysteem: Veel spa’s hebben een luchtjetsysteem dat vanuit de armaturen luchtbellen vrijlaat doorheen de spa, om een heel zachte, strelende massage te bieden. Hoewel dit geen essentiële eigenschap is, vinden veel mensen het gevoel hiervan toch heerlijk.

Fabrikant

Betrouwbaarheid: Voor de meeste potentiële spa-eigenaars is het belangrijk dat een spa lang meegaat. Ga dus op zoek naar een goed gebouwde spa met kwaliteitsvolle materialen en onderdelen, die geleverd wordt door een gerenommeerde verdeler en spa-fabrikant. Het aantal jaren ervaring en de reputatie van het bedrijf zeggen al heel wat. Lees de beoordelingen online. Vraag ten slotte ook naar een exemplaar van de garantie en controleer of de verdeler en spa-fabrikant bereid zijn om die te verlenen.

Veiligheid: Controleer of de spa die u overweegt te kopen goedgekeurd is door een onafhankelijk erkend testbureau, zoals UL of ETL. Zorg er ook voor dat u een gekwalificeerde elektricien vraagt voor de elektrische aansluiting van uw spa. Overweeg bijvoorbeeld ook om een vergrendelende spa-afdekking te kopen. Gebruik daarnaast steeds uw gezond verstand als u de spa gebruikt en volg de veiligheidsaanbevelingen in de gebruikershandleiding van de spa.

Onderhoudskosten van de spa

Eenvoudig onderhoud: Waarschijnlijk bent u op zoek naar een spa waarbij u zonder al te veel tijd en moeite het water zuiver en helder kunt houden en die er na verloop van tijd ook nog goed blijft uitzien.

Om een goede waterkwaliteit te behouden kunt u een Corona Discharge (CD)-ozonator overwegen. Dit type ozonator zorgt ervoor dat u minder
ontsmettingsmiddel nodig hebt en helpt het water helder en zuiver te houden. CD-systemen gaan langer mee dan alternatieve ozonsystemen. Denk ook na over het type filtersysteem en het aantal vierkante meter filtratie. In het algemeen hebben premiumspa’s kleine circulatiepompen die het water continu filteren en de nodige stroming voorzien. Zo kan het
verwarmingselement constant de ingestelde temperatuur behouden.

Als u graag het uitzicht van uw spa wilt blijven behouden, ga dan op zoek naar een spa met een omkasting in “nagemaakt” hout. Deze omkastingen vragen veel minder onderhoud dan echt hout. Bovendien controleert u best de garantie van de omkasting om ervoor te zorgen dat u gedekt bent
indien deze na verloop van tijd versleten raakt.

Energiezuinigheid: De gebruikskosten van uw spa worden voornamelijk bepaald door de mogelijkheid om al dan niet warmte vast te houden. Zorg ervoor dat de spa een doeltreffende isolatie heeft voor de kuip en het leidingenwerk. Een volledige schuimisolatie rond de kuip, in combinatie met een op maat gemaakte spa-afdekking die een isolerende barrière vormt rond de spa-rand, is essentieel om warmte binnen en koude buiten te houden. Meer informatie over het onderhoud van een Caldera-spa.

Prijzen van spa's

Ontvang alle informatie die u nodig hebt om de beste beslissing te nemen.
AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC