Aan de slag met het FreshWater®-systeem

Genieten van de voordelen van het FreshWater®-zoutsysteem is een fluitje van een cent. Volg gewoon de onderstaande stappen. Voor meer gedetailleerde instructies, raadpleeg de opstartgids en gebruikershandleiding van het systeem.

Opstarten van het systeem

 1. Test het vulwater
 2. Vul de spa
 3. Voeg zout toe
 4. Breng het water in evenwicht
 5. Desinfecteer het vulwater
 6. Maak het water zachter
 7. Stel het outputniveau in

Tips om het beste uit uw FreshWater-zoutsysteem te halen

Met het FreshWater-zoutsysteem is het eenvoudig om uw spa te onderhouden. U hoeft immers veel minder tijd te besteden aan de waterverzorging van uw spa. Het is belangrijk om te vermelden dat de spa-eigenaar verantwoordelijk is voor het in evenwicht houden en zuiveren van het spa-water. Hierna volgen enkele nuttige tips:

 • 10-daagse controle
  Het waterverzorgingspictogram op het controlepaneel zal om de 10 dagen knipperen, om u eraan te herinneren dat u uw spa moet nakijken. Dit kan door het water van de spa te testen, het (indien nodig) opnieuw in evenwicht te brengen en door uw outputniveau te bevestigen.
 • Test regelmatig het chloorgehalte en pas het outputniveau aan om 3 tot 5 ppm te behouden
  Extra chloor kan, indien nodig, toegevoegd worden als aanvulling op het systeem. Het is aanbevolen om het outputniveau aan te passen of gebruik te maken van de Boost-functie alvorens extra chloor toe te voegen.
 • Houd de calciumhardheidniveaus op of onder 50ppm om kalkaanslag te vermijden
 • Metalen uit het water verwijderen
  Als u uw spa vult met grondwater of als er metalen aanwezig zijn in het water, dan raden wij aan om de Clean Screen™-voorfilters te gebruiken om deze te verwijderen.
 • Combineren met een zilverionenpatroon
  Zilver is een onderhoudsarm, antimicrobieel middel dat bacteriën en virussen vernietigt. De combinatie van chloor en zilver is de krachtigste reinigingsoptie voor spa’s. Hoewel het optioneel is, raden wij u toch aan om het FreshWater®-zoutsysteem te gebruiken mét een zilverpatroon. Deze koppeling biedt u de ultieme waterverzorgingsoplossing voor uw spa. Plaats het zilverpatroon rechtstreeks in de spa-filter(s) voor zuiver en helder water, zoals nooit tevoren.

Voor meer gedetailleerde instructies, raadpleeg de opstartgids en gebruikershandleiding van uw systeem.

Zie spa-handleidingen

Tips en trucs voor het gebruik van uw spa.

AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC