Wat is het aanbevolen onderhoudsschema voor mijn spa?

Om ervoor te zorgen dat uw spa in optimale conditie blijft, dient u regelmatig onderhoudstaken in te plannen en uit te voeren. Deze taken zijn allemaal relatief eenvoudig en weinig tijdrovend. Toch is het belangrijk om ze uit te voeren volgens het vooropgestelde schema.

Wekelijks spa-onderhoud

Controleer en reinig de afschuimmand. Verwijder bladeren en eventueel opgestapeld vuil. Het water in uw spa kan beter stromen als u de mand zuiver houdt.

Gebruik daarnaast minstens één keer per week een teststrip om de pH-, alkaliteit-, kalk- en verontreiningsniveaus van het water te controleren en eventueel aan te passen. Dit is een eenvoudig proces, dat slechts enkele minuten tijd in beslag neemt.

Maandelijks spa-onderhoud

Maak de filter(s) zuiver. Gebruik een tuinslang om de filter(s) af te spoelen. Om eventuele vuilresten tussen de filterplooien te verwijderen, draait u de filter(s) best een paar keer om tijdens het afspoelen. Gebruik een ontvetter om de filters te reinigen. Tegelijkertijd kan u het water in de spa verversen.

Om de drie à vier maanden

Laat uw spa leeglopen en vul hem weer bij. Veeg het oppervlak schoon met een zachte doek alvorens u de spa opnieuw vult. Instructies om uw spa opnieuw te vullen en het water in evenwicht te brengen zijn terug te vinden in de gebruikershandleiding.

Haal de filters uit de spa en spoel ze schoon. Laat ze weken in een ontvettend product (zie instructies op de verpakking).  Spoel ze af met een tuinslang en plaats ze vervolgens terug in de spa.

Tip: Als u in het bezit bent van twee filtersets, kunt u uw spa blijven gebruiken zonder onderbrekingen. Vervang de te reinigen filters gewoon door de nieuwe set filters. Maak de filters uit de spa schoon en bewaar ze voor toekomstig gebruik.

Periodiek spa-onderhoud

Wij raden u ten zeerste het FreshWater®-zoutsysteem aan, dat standaard is op de Utopia™- en Paradise™-serie of het ingebouwde FROG®-waterverzorgingssysteem, dat standaard is op alle Vacanza™-spa’s.

 

Zie spa-handleidingen

Tips en trucs voor het gebruik van uw spa.

AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC