Wat is het voordeligste waterverzorgingssysteem voor mijn spa?

Het geld groeit u misschien niet op uw rug, maar u hebt altijd goed zorg gedragen voor uw financiën. U hebt uw geld belegd zodat het kan groeien. U hebt uw uitgaven geanalyseerd om ze zo laag mogelijk te houden terwijl u er tegelijkertijd voor zorgde dat u kon blijven genieten van het leven. Als de tijd daar is om een spa te kopen, maak ook dan een grondige analyse, waarin u geld, tijd en moeite afweegt tegen het plezier van een spa.

U wilt graag de spa met de beste score en de meeste waarde voor uw geld. Het is het waterverzorgingssysteem dat vooral de balans gaat bepalen tussen de kosten, het onderhoud en de voordelen van uw spa. Het voordeligste waterverzorgingssysteem voor spa’s is er één dat u tijd en geld bespaart op lange termijn en niet datgene dat bij aanvang het goedkoopste is.

Het is echter een feit dat de prijzen voor chloor-, broom-, zoutwater- en andere waterverzorgingssystemen enorm kunnen verschillen van systeem tot systeem. Ook de onderhoudsschema’s, de benodigde tijd, het waterverbruik en de hoeveelheid desinfectiemiddelen kunnen sterk verschillen. Bij minder dure zuiveringsmiddelen moet het water van de spa misschien vaker ververst worden, wat uiteindelijk dan toch duurder uitkomt. Geavanceerde waterverzorgingssystemen kosten in het begin misschien meer, maar ze sparen u ook meer geld, tijd en moeite uit op lange termijn, met minder aanpassingen van de waterverzorging en minder verversingen van het water. Met een onderhoudsvriendelijk systeem kunt u uw kostbare tijd besteden aan het genieten van uw investering.

Chloor- en broomwaterverzorgingssystemen voor spa’s

Om het water van uw spa fris en zuiver te houden, moet het behandeld worden met een product dat bacteriën doodt. Chloor is het meest gebruikte desinfectiemiddel voor spa’s. Chloorwaterverzorgingssystemen en navullingen in korrelvorm zijn niet duur en overal verkrijgbaar. In vergelijking met andere waterverzorgingssystemen kan een chloorspa aangekocht worden tegen een relatief lage beginprijs. Toch zijn er bepaalde gebruikskosten die bij aanvang misschien niet zo duidelijk zijn, waaronder:

  • De regelmatige toevoeging van chloor aan de spa. De meeste spa’s hebben regelmatig een nieuwe dosis chloor nodig om het water fris en zuiver te houden. Op een jaar tijd verbruikt u zo grote hoeveelheden chloor.
  • Regelmatig verversen van het water. Chloor moet vaak bijgevuld worden. Chloor verbindt zich met andere bestanddelen en vormt zo chlooramines, waardoor zijn doeltreffendheid uiteindelijk verloren gaat. Als u van deze chlooramines wilt af geraken, dan dient u het water in uw spa te verversen. Dit moet ongeveer om de drie maanden gebeuren. De kosten voor het
    vullen van een grote spa, vier keer per jaar, kunnen aanzienlijk zijn.
  • De energiekosten voor het opwarmen van vers water. Het vraagt behoorlijk veel tijd en energie om het nieuwe water in de spa op te warmen. Dit proces duwt uw energiefactuur flink de hoogte in.

Broom is een chemisch product dat op ongeveer dezelfde manier werkt als chloor. Broom is echter niet zo reactief als chloor en zijn pH is lager, waardoor de zuurtegraad van het water minder
hoog is. Een spa met een broomwaterverzorgingssysteem is een goed alternatief voor chloor als u gevoelig bent voor chemische producten. Bij een broomwaterverzorgingssysteem worden er namelijk minder chemische verbindingen aangemaakt. Broomwater is dus zachter voor uw huid.

Hoewel water dat met broom behandeld wordt misschien iets langer meegaat dan chloorwater, moet het nog steeds regelmatig, om de drie à vier maanden, ververst worden. De gebruikskosten van broomspa’s zijn dus ongeveer identiek aan die van chloorspa’s. Een alternatief voor beide systemen is een zoutwaterspa. Dit systeem kan u op lange termijn helpen besparen op zowel tijd als onderhoudskosten.

Op lange termijn zijn zoutwatersystemen mogelijk het voordeligst

Zoutwaterspa’s maken gebruik van elektrolyse om chloor op te wekken uit zouten. Op deze manier generen zij automatisch een desinfectiemiddel. Dit systeem is veel gecontroleerder dan de
traditionelere oplosmethodes van chloor of broom. Met een systeem zoals het FreshWater®-zoutsysteem*, gebeurt een groot deel van de waterverzorging zonder dat u er moet aan denken. Ondanks een minimum aan onderhoud, beschikt u toch op elk moment over sprankelend, zuiver water.

Volg deze eenvoudige stappen bij het instellen van uw FreshWater®-zoutsysteem om te kunnen genieten van zuiver, natuurlijk aanvoelend water, zonder zorgen. Bekijk de onderstaande video of lees onze opstartgids.

Het FreshWater®-zoutsysteem biedt tal van voordelen ten opzichte van de traditionele methodes:

  • Een continue waterverzorging vereist minder chloor. Aangezien er voortdurend chloor wordt vrijgegeven door het aanwezige zout, blijft het chloorgehalte stabiel. Dit in tegenstelling tot het traditionele systeem, waar er door de manuele toevoeging van chloor niveauschommelingen ontstaan. Deze stabiliteit zorgt ervoor dat u in totaal minder chloor nodig hebt.
  • Een lager chloorgehalte staat garant voor zachter water, dat langer fris blijft. Geactiveerd chloor gaat een licht zuur aanmaken. Wanneer dit zuur zich verbindt met andere
    chemicaliën, dan ontstaat de herkenbare chloorgeur. Bij een lager chloorgehalte zal het water zijdezacht aanvoelen én minder chemisch ruiken. Dit zorgt voor een meer ontspannen sfeer.
  • Het water van de spa moet niet zo vaak worden ververst. Door de lagere hoeveelheid chemicaliën blijft het water van de spa langer fris en moet het niet zo vaak ververst worden. Deze rechtstreekse besparing op water- en energiekosten is een groot voordeel.

De voordelen van zoutwaterspa’s maken dat dit waterverzorgingssysteem in het algemeen het voordeligste is, als men alle kosten meetelt. Het FreshWater®-zoutsysteem, dat beschikbaar is voor
de Utopia™-serie en Paradise™-serie van Caldera Spas®, kan het water van uw spa tot een jaar lang zuiver houden**.

Als u eigenaar bent van een spa met het FreshWater®-zoutsysteem, dan hoeft u geen rekening meer te houden met de kosten voor chloornavullingen en evenmin met de (energie)kosten voor het om de drie à vier maanden verversen en opwarmen van uw spa-water. Als het zo gemakkelijk is om het water van uw spa zuiver te houden, dan zult u er ook vaker inspringen. U zult zich ook sneller bewust worden van de meerwaarde van uw investering.

Beschouw uw spa als een investering op lange termijn

Als u een spa koopt die is uitgerust met het FreshWater®-zoutsysteem, dan zullen de instapkosten waarschijnlijk hoger zijn dan bij een traditioneel chloor- of broomwaterverzorgingssysteem. Ook de wegwerpbare patronen voor het zoutwatersysteem zijn duurder dan de gewone chloor- of broomnavullingen. Maar een verpakking van drie patronen gaat wel een heel jaar mee. Neem contact op met uw lokale Caldera-spa’s verdeler voor meer info over de prijzen van het FreshWater®-zoutsysteem.

Verlies zeker het aspect tijd niet uit het oog. Hoe meer tijd u besteedt aan het reinigen en onderhouden van uw spa, des te minder tijd u over hebt voor andere activiteiten, waaronder een
deugddoende sessie in uw spa. Op een bepaalde manier is tijd inderdaad geld. Wanneer u investeert in een onderhoudsvriendelijke spa, dan investeert u in meer qualitytime. De vele
voordelen van een dagelijkse onderdompeling, zoals een ontspannen en verkwikt gevoel, krijgt u er zomaar bovenop.

De beste zoutwatersystemen vergen minder tijd en energie voor het testen, reinigen, in evenwicht brengen, ledigen, vullen en opwarmen van uw spa. Ze hebben minder chemicaliën, minder water en minder energie nodig om de spa op te warmen. Als het gaat om het voordeligste waterverzorgingssysteem voor spa’s, dan telt elke uitgavenpost. Hoewel een innovatieve oplossing zoals het
FreshWater®-zoutsysteem in het begin meer kost dan traditionele waterverzorging, zullen eigenaars van dit geavanceerde waterverzorgingssysteem na verloop van een jaar niet alleen geld bespaard hebben, maar ook veel kostbare tijd. Deze vrijgekomen tijd stelt hen in staat om meer te genieten van de vele voordelen van hun spa.

Caldera Spas® is gespecialiseerd in het afleveren van kwaliteitsvolle en innovatieve spa’s. U kunt te allen tijde rekenen op de beste ondersteuning vanuit ons wereldwijd netwerk van verdelers.

*Het FreshWater®-zoutsysteem kan niet gebruikt worden op Caldera®-spa’s die vóór 2019 geproduceerd werden.

**Factoren zoals de gebruiksfrequentie en de chemische verhoudingen kunnen de houdbaarheid en de kwaliteit van het water beïnvloeden. Als de spa op de juiste manier wordt onderhouden,
dan houdt een verpakking van 3 patronen van het FreshWater®-zoutsysteem het water tot een heel jaar lang zuiver en fris.

Zie spa-handleidingen

Tips en trucs voor het gebruik van uw spa.

AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC