Energiezuinige spa’s houden uw energiekosten laag

Op zoek gaan naar een spa kan leuk zijn. De spanning stijgt naarmate u de verschillende modellen ontdekt, de jetconfiguratie kiest die u de beste massage geeft en een omkastingkleur selecteert die bij uw tuin past. U kunt haast niet wachten om uw spa te installeren en uzelf onder te dompelen in het warme, sprankelende water! Maar vooraleer de definitieve beslissing te nemen, stellen de meeste potentiële kopers de volgende vraag. Hoeveel kost het om mijn spa te laten werken?

Bij het opmaken van een budget voor een spa is het belangrijk om te denken aan de maandelijkse energiekosten. Met een zuinige en goed geïsoleerde spa kunnen huiseigenaren duizenden euro’s besparen tijdens de levensduur van de spa. Het is dus een belangrijke overweging bij de aankoop.

Spa’s die overeenstemmen met de California Energy Commission beschermen het milieu en besparen u geld

Wij, bij Caldera® Spas, sluiten geen compromissen als het op energie-efficiëntie aankomt. Elk van onze spa’s voldoet aan de strengste energienormen, die zijn opgelegd door de California Energy Commission (CEC). Elk aspect van de constructie van uw spa – isolatie, verwarmingselementen, pompen en zelfs onze spa-afdekkingen – werkt samen om uw spa-water warm te houden en uw energierekeningen laag.

Om te weten hoeveel het kost om een spa te laten werken, raadpleegt u best de recensies van spa-eigenaren. Houd rekening met wat deze eigenaren van een Caldera®-spa te zeggen hebben over de energie-efficiëntie van hun Caldera-spa:

“Ik woon in Reno waar het in de winter heel koud is. Ik laat mijn spa het hele jaar door op 38°C staan, wat heel weinig verschil maakt voor mijn elektriciteitsrekening. Ik gebruik mijn spa dagelijks en zou een Caldera-spa aanraden voor iedereen die op zoek is naar een spa.”
– Cantabria™-eigenaar

“Dit is onze derde spa en de eerste die zo zuinig is. We merkten amper een stijging van onze elektriciteitsrekening toen we de spa installeerden. De spa is gemakkelijk te onderhouden en oh zo rustgevend. “

– Geneva™-eigenaar

“ Ik maakte me vooral zorgen over de energiekosten. De spa was geïnstalleerd in een berghut, waar de wintertemperaturen aanzienlijk koud zijn… Als ingenieur kan ik u vertellen dat ik erg onder de indruk ben van de zuinigheid van de Caldera. “

– Martinique™-eigenaar

Caldera Utopia Cantabria Platinum Slate Hot Tub in Snow with Cover

Hoe kan ik de energiekosten van mijn spa laag houden?

Wij, bij Caldera, focussen ons op het leveren van een energiezuinig ontwerp en innovatie voor alle aspecten van de spa. We bekijken elk onderdeel, van de afdekking tot de pompen, om te zien hoe we ze kunnen verbeteren. We erkennen dat energie-efficiëntie om meer draait dan enkel het milieu. Het is een prestatievoordeel dat veel invloed kan hebben op de maandelijkse gebruikskosten van een spa alsook op de kosten om uw spa tijdens de wintermaanden te laten draaien.

Deze belangrijke spa-onderdelen werken samen zodat eigenaren van een Caldera-spa energie en geld kunnen besparen.

Isolatie van een Caldera-spa

Onze kenmerkende FiberCor® biedt u een baanbrekende isolatie. FiberCor is enkel beschikbaar bij Watkins Wellness®, de makers van Caldera-spa’s, en is vier keer zo dicht als urethaanschuim, dat gebruikt wordt bij de meeste andere spa-merken. Het is een losse, wolachtige vezel die alle holtes en gaten in onze spa-compartimenten opvult voor een betere isolatie-efficiëntie dan eender welk ander spa-merk.

FiberCor is bovendien 100 procent niet-petroleumgebaseerd zonder VOC-emissies. Het verbetert dus niet alleen de efficiëntie en prestatie van uw spa, het vermindert bovendien de energiekosten en het is milieuvriendelijk.

Energiezuinige pomp en spa-verwarmingselement van Caldera

We zijn bijzonder trots op de innovatie die resulteerde in onze exclusieve EnergyPro™-pomp en spa-verwarmingselement voor onze spa’s uit de Utopia™– en Paradise™-serie. De meeste spa’s laten de jets door de dag draaien om het water te circuleren en het water terug op de ingestelde temperatuur te brengen, maar dat circulatieproces verbruikt erg veel energie.

De EnergyPro-pomp voor spa’s draait continu op een zeer laag vermogen, waardoor de door u ingestelde temperatuur behouden blijft en de spa steeds klaar is voor gebruik. Zo wordt het verwarmingselement eigenlijk minder gebruikt. De reden hiervoor is dat 80 procent van de voor de pomp gebruikte energie terug naar het water wordt overgedragen als warmte. Het is een kleine, maar belangrijke wijziging die in de loop van de tijd aanzienlijke besparingen oplevert.

Op maat gemaakte afdekkingen met een hoge dichtheid

De afdekkingen van Caldera-spa’s zijn ontworpen om perfect op onze spa’s te passen en zo maximale energie-efficiëntie te bieden. Ze vormen een strakke afdichting die de warmte insluit. Elk van onze spa-afdekkingen bevat een efficiënte volschuimisolatie die verpakt is in duurzame, waterdichte vinyl.

Caldera Paradise Kauai Hot Tub Sterline Marble Coastal Grey Cover Lifter

Spa-afdekkingen & afdekkingshefsystemen

Met een spa-afdekkingshefsysteem draait de afdekking om een scharnier weg van de spa, waardoor ze makkelijker in goede conditie kan gehouden worden. Zonder een spa-afdekkingshefsysteem kan een afdekking verslijten of scheuren en kan de isolatie beschadigd raken, met warmteverlies en hogere energiekosten als gevolg.

Hoeveel elektriciteit verbruikt een spa per maand?

Het energieverbruik verschilt per spa-model en spa-merk. We weten dat energieverbruik een essentiële factor is bij het kiezen van het beste spa-model voor u. Daarom focussen we op het produceren van zeer energie-efficiënte spa-modellen.

In welke mate zal mijn elektriciteitsrekening stijgen met een spa?

De energiekosten verschillen per locatie, afhankelijk van waar u woont. De gemiddelde dagelijkse temperatuur is ook een factor bij het berekenen van de maandelijkse energiekosten. En natuurlijk verbruikt uw Caldera-spa meer energie wanneer hij wordt gebruikt dan wanneer hij niet wordt gebruikt. De massage-jets van de spa schakelen zichzelf uit als de spa niet wordt gebruikt. Hoe meer u uw spa gebruikt, des te hoger de elektriciteitskosten.

U moet er rekening mee houden dat uw elektriciteitsrekening door de spa zal stijgen tijdens de wintermaanden, vooral in koudere klimaten. Dat is nog een reden waarom we ons zo focussen op het bedenken van producten met isolatie die de warmte in uw spa niet laat ontsnappen.

We zijn ervan overtuigd dat we enkele van de meest energy-efficiënte spa’s op de markt hebben geproduceerd en zijn trots dat we dit prestatievoordeel kunnen aanbieden, waarvan u maand na maand, jaar na jaar kunt genieten.

Energie-efficiëntie is slechts één van de vele voordelen van een Caldera-spa. We nodigen u uit om zelf onze modellen te komen bekijken en alle eigenschappen te ontdekken. Uw lokale erkende Caldera-verdeler beantwoordt graag al uw vragen en kan met u delen wat klanten weten te vertellen over de maandelijkse elektriciteitskosten van hun Caldera-spa.

Zie spa-handleidingen

Tips en trucs voor het gebruik van uw spa.

AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC