10 tips om een tuin te creëren waar u zich thuis voelt.

Aangezien ik actief ben in het marketingteam van Caldera Spas heb ik het geluk dat ik elke dag het werk mag doen dat ik graag doe, namelijk het delen van de voordelen van spa’s zodat eigenaars kunnen genieten van de rust, het welzijn en de transformatie die een Caldera-spa biedt.

Het spreekt voor zich dat ik al snel zelf een Caldera-spa wou hebben! Mijn echtgenoot was al even enthousiast en als aannemer zag hij het wel zitten om een persoonlijke spa-oord te creëren in de tuin van ons nieuwe huis.

Ik wist precies wat ik wilde in een spa, het duurde dus niet lang vooraleer we kozen voor het perfecte, mooie model voor zes, het Geneva -model uit de Utopia -serie van Caldera.

 
Mijn prachtige Geneva-spa uit de Utopia-serie met Java-omkasting en een kuip in Arctic White.


Nadat we hadden besloten om voor de Geneva uit de Utopia-serie te gaan, ging onze aandacht naar het ontwerpen van de zone rond de spa. We wilden graag een speciale plaats creëren die niet alleen mooi en comfortabel was, maar ook typisch voor “ons.” We keken ernaar uit om talloze uren door te brengen in onze nieuwe tuin en als koppel te ontspannen, te genieten van tijd met het gezin en plezier te maken met vrienden. Naarmate we het proces doorliepen, kwamen we op zoveel geweldige ideeën dat ik er wel enkele moest delen. Als u al eigenaar bent van een Caldera-spa of als u van plan bent om er een te kopen, kunnen deze tips u helpen om van uw spa een speciale plek te maken die u niet meer wilt verlaten:


10 manieren om uw tuinomgeving op te waarderen

 1. Voeg een pad naar uw spa toe. Zoals een kader rond een foto, zal ook een pad uw spa accentueren en bepalend zijn voor de ruimte eromheen. Ons pad bestaat uit beton en het ziet er niet alleen goed uit, het houdt ook onze voeten proper zodat we geen vuil mee het spa-water in nemen. U kunt ook stapstenen, plaveien of een andere harde vloersteen gebruiken. Kiezel daarentegen raad ik af, want dat kan pijn doen aan blote voeten — au!
  Via onze betonnen plaveien geraken we gemakkelijk in onze spa, ongeacht of het goed of slecht weer is.

   

 2. Speel met buitenverlichting. Elke tuinarchitect zal u vertellen dat verlichting veel impact biedt voor een kleine investering. We maakten gebruik van een mix van padverlichting in de grond om de weg naar onze spa te verlichten en goedkope lichtslingers boven de spa voor de sfeer. Daar voegden we enkele kleurrijke lampionnen op de trapjes van onze spa aan toe voor de fun en een persoonlijke toets.

 3. Creëer een zitplaatsen om het gesprek gaande te houden. Door tijd samen door te brengen in een spa komen vaak gesprekken op gang. Door een tuinbank of comfortabele loungestoelen in de buurt van uw spa te installeren maakt u de omgeving stijlvoller en zo heeft iedereen plaats om te eten, te babbelen en te ontspannen.

  De comfortabele stoelen die we aan ons terras toevoegden, zorgen ervoor dat er plaats is voor iedereen in of uit het water.

   

 4. Voeg een vuurhaard toe. Er zijn veel mogelijkheden voor het toevoegen van een vuurhaard aan uw omgeving. Of u nu kiest voor een draagbaar model op gas of hout (hallo marshmellows), of een ingebouwde haard opneemt in uw plan, het is heerlijk om rond het warme, knetterende vuur te zitten na een ontspannende sessie in uw spa.

 5. Investeer in een afdekkingshefsysteem. Als uw spa op de juiste plaats staat, zult u hem vaker dagelijks gebruiken. Een afdekkingshefsysteem is dan een meerwaarde en zorgt voor een nog eenvoudigere toegang. Caldera biedt opties voor afdekkingshefsystemen waarmee u uw spa-afdekking moeiteloos kunt verwijderen. Mijn favoriet is de Prolift III — ik hou van zijn strakke design met laag profiel en zijn soepele glijmechanisme. 6. Zorg dat u zon of schaduw kunt opvangen. Om het hele jaar door van uw buitenomgeving te genieten zorgt u er best voor een mix van zon en schaduw om u tegen de elementen te beschermen. Maak uw keuze uit opties zoals een tuinhuis of prieel, of kies voor parasols of luifels die makkelijk op- en neergehaald of aangepast kunnen worden.

 7. Voeg decoratieve elementen toe zoals zachte dekens, kussens en kaarsen. Ga uw gang, voeg maar wat kleur toe — accessoires zijn volgens mij de snelste, zuinigste manier om uw omgeving te personaliseren. Ons doel bestond erin onze tuin even aantrekkelijk te maken als onze woonkamer en ik denk dat we daarin geslaagd zijn.

  Ik vind het zalig dat mijn terras nu een aanvulling op mijn huis vormt!

   

 8. Voeg inheemse planten toe voor een weelderige, natuurlijke sfeer. Planten, bomen en struiken zorgen zowel voor schoonheid als voor schaduw. Bovendien kunnen ze, als ze doordacht geplaatst zijn, straatlawaai dempen en een beschutte privéruimte creëren voor uw spa-ritueel.

 9. Zorg voor een tafel om buiten te dineren. Met zwoel weer en een sprankelende spa blijft u waarschijnlijk liever buiten. Geniet er nog wat langer van en installeer een eetplaats voor uw koffie in de ochtend of barbecues in het weekend 10. Plant een tuintje met uw favoriete planten, bloemen en groenten. Ik vind het een leuk idee om mijn eigen groenten en kruiden te kweken. Gelukkig zijn er talloze manieren om een tuin aan te leggen, of u nu veel of weinig ruimte hebt. Ga in uw lokale tuin- of decoratiewinkel op zoek naar ideeën. 

Als u ernaar uitkijkt om deze zomer veel tijd buiten door te brengen, dan kunnen deze ideeën u hopelijk inspireren om uw eigen perfecte omgeving te creëren. Nu onze tuin (bijna) klaar is, brengen we meer tijd buiten door om tot rust te komen, zowel in de spa als uit de spa.

Ik vind het gewoon geweldig om informatie met jullie te delen over het traject dat we hebben afgelegd voor onze spa en ik deel graag nog meer inzichten met u tijdens de komende weken.

See Hot Tub Manuals

Tips & tricks for using your hot tub.

AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC