Bovengrondse spa’s vs. ingebouwde spa’s – Voor- & nadelen

De meeste woningeigenaars die erover denken een spa te kopen, gaan eerst na of ze een inbouwspa, dan wel een bovengrondse spa willen laten installeren. Hoewel beide spa-types gezondheids- en
wellnessvoordelen bieden, kan een mobiele premium spa toch de betere keuze zijn als we kijken naar plaatsing, de massage-opties en energieverbruik.

Bovengrondse spa Design-voordelen

Bovengrondse spa’s passen in verschillende decors in uw tuin. Als u in een kouder klimaat woont, kunt u de mobiele spa heel dicht bij uw huis installeren. Mobiele spa’s kunnen zowel op een terras als bovengronds geplaatst worden. Bovendien is de apparatuur van de mobiele spa geïntegreerd in de buitenkant van de spa. Mobiliteit is een voordeel — het is maar een kleine moeite om uw spa met u mee te nemen wanneer u verhuist.

Als u in een kouder klimaat woont, kunt u de mobiele spa heel dicht bij uw huis installeren.

Ingebouwde spa’s zijn er in verschillende vormen en maten. Ze worden vaak geïnstalleerd in combinatie met een zwembad. Ingebouwde spa’s kunnen ook geïntegreerd worden in een tuin of een ander gebied. De apparatuur is niet ingebouwd en wordt meestal op een afzonderlijke plaats geïnstalleerd. Deze apparaten kunnen veel plaats innemen en lawaaierig zijn.

Mobiele spa’s passen in verschillende decors in uw tuin.

Hebben mobiele spa’s andere massage-opties dan ingebouwde spa’s?

Mobiele spa’s hebben veel meer spa-jets en configuratie-opties. Bovendien zijn de jets aanpasbaar, op maat gemaakt en specifiek gepositioneerd naargelang de hydromassage-opties. Mobiele spa’s bieden tal van ergonomische zitplaatsmogelijkheden. Daarnaast zijn er zitplaatsen in verschillende maten en groottes, zodat iedereen comfortabel kan zitten.

Mobiele spa’s bieden tal van ergonomische zitplaatsmogelijkheden. Daarnaast zijn er zitplaatsen in
verschillende maten en groottes, zodat iedereen comfortabel kan zitten.

Ingebouwde jets komen meestal maar in één maat. De gebruikte zitbanken zijn bovendien niet zo bevorderlijk voor de hydromassage. Het kan soms een hele uitdaging zijn om een jet te vinden die uw rug masseert net daar waar u het wilt. Ook nekmassage kunt u vergeten, tenzij u onder water wilt zitten!

Zijn ingebouwde spa’s en mobiele spa’s allebei energiezuinig?

De filters en waterverzorgingsopties van mobiele spa’s zijn heel geavanceerd, waardoor spa-waterverzorging eenvoudig is en eigenaars vaak zelf zorg kunnen dragen voor hun spa. Mobiele spa’s zijn energiezuinig en ontworpen om altijd klaar te staan, er is geen opwarmperiode. Ze werken met afdekkingen en afdekkingshefsystemen. Zo wordt de temperatuur behouden en blijft het water zuiverder.

De meeste mobiele spa’s zijn gemaakt van acryl, wat eenvoudiger schoon te maken is en minder schuurt dan materiaal dat gebruikt wordt in ingebouwde spa’s, zoals beton, gelaagde oppervlaktes, tegels en glasvezel. De oppervlakken van ingebouwde spa’s kunnen ruw zijn voor de huid en de zwemkledij.

Misschien wel het belangrijkste om te onthouden is dat ingebouwde spa’s opgewarmd moeten worden alvorens ze gebruikt kunnen worden. Ze staan niet de hele tijd klaar en zijn dus niet zo energiezuinig. Bovendien kost het gebruik ervan in het algemeen meer.

Wat is de beste spa?

Wat is dus het beste spa-type voor u, ingebouwd of mobiel? Dat hangt af van een aantal factoren. Stel uzelf de volgende vragen:

Op welke plek in uw tuin wilt u uw spa installeren?

  • Wilt u graag een spa die altijd warm en gebruiksklaar is of is het oké voor u om even te wachten tot de spa opgewarmd is?
  • Welke jets en massage-opties hebt u nodig?
  • Hoe belangrijk zijn verlichting, waterornamenten en entertainmentopties voor u?
  • Bent u bereid om zelf wat onderhoud uit te voeren?
  • Wat is uw budget? De prijs van een premium spa ligt tussen de £4.000 en £12.000 (adviesprijs). De gemiddelde inbouwspa kan al tot 19K kosten, meer dan het dubbel van de prijs van
    de beste mobiele premium spa.

Denk na over de bovenstaande topics wanneer u op zoek gaat naar een spa en bespreek eventuele vragen en zorgen met uw lokale verdeler. Kijk of u enkele spa’s kunt testen om te zien welke
spa-therapie voor u het beste is. Een spa is een fantastische investering in uw algemene wellness en welzijn!

Wilt u meer weten over spa-prijzen?

Klaar om contact op te nemen met een spa-verdeler?

Zie spa-handleidingen

Tips en trucs voor het gebruik van uw spa.

AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC