Deze vragen moet u stellen bij de aankoop van een spa

Op zoek gaan naar een spa kan spannend zijn, maar soms ook overweldigend. U voelt zich misschien overspoeld door het enorme aanbod aan top-spa’s en eigenschappen. Tegelijkertijd is het de gelegenheid bij uitstek om een nieuw hoofdstuk in uw leven te beginnen. Hoe zal het zijn met een spa bij u thuis? Zal de spa balans en ontspanning brengen? Holistische wellness en genezing? Socialisatie? Een beetje van alles? Door eerst een antwoord te zoeken op deze vragen, zal uw zoektocht gemakkelijker worden en krijgt u van bij het begin een idee van uw ideale spa. Het is nu het perfecte moment om even een stap terug te zetten, zodat u kunt nadenken over dat volgende hoofdstuk in uw leven. Vervolgens kunt u de nodige stappen ondernemen om aan uw nieuwe hoofdstuk te beginnen. Deze gids helpt u om een idee te krijgen van wat voor soort spa-ervaring u echt wilt. U krijgt daarnaast ook tips en vragen die u kunt voorleggen aan uw lokale verdeler. Zo kunt u vertrouwen en motivatie opdoen voor de volgende stappen.

De eerste vraag die u uzelf moet stellen alvorens u een spa koopt:
Hoe ga ik mijn spa gebruiken?

Het beste wat u kunt doen alvorens u een spa gaat kopen, is even gaan zitten, uw ogen sluiten en u voorstellen hoe het zal zijn om eindelijk een spa te

hebben bij u thuis. In uw zoektocht zult u ontdekken dat een spa meer is dan gewoon een bubbelbad; de geavanceerde spa’s van tegenwoordig zijn ontworpen om volledig te voldoen aan de verschillende behoeften van de gebruikers. Niet alle spa’s zijn gericht op hetzelfde, sommige zullen op een bepaald vlak beter zijn dan andere. Zodra u weet wat voor soort spa-beleving u zoekt, kan een ervaren verdeler u in de juiste richting leiden.

Ontspanning

Zoekt u een manier om volledig te ontspannen? Zal uw spa een toevluchtsoord zijn, waar u na een zware dag tot rust kan komen? Een onderhoudsvriendelijke privé-spa biedt u elke dag
de mogelijkheid om te relaxen en te mediteren in het water. Als u op zoek bent naar rust en ontspanning, dan kunt u misschien beter gaan voor:

 • Een kleinere spa voor rustige, privé spa-sessies
 • Een comfortabel ontwerp dat u helpt om alles los te laten
 • Eenvoudige, intuïtieve bedieningen en zorgeloos onderhoud
 • Sfeer: watervallen, LED-verlichting, gepersonaliseerde jets, misschien zelfs een muzieksysteem

Wat zijn de beste spa’s voor persoonlijke ontspanning? Klik hier voor vragen aan de verdeler.

Herstel

Bent u op zoek naar een plaats waar u kan herstellen en recupereren van een actieve levensstijl? Wilt u graag de pijn van uw stijve en stramme spieren verlichten? Een hydrotherapie-spa is misschien wel de manier om regelmatige ontspanning in te bouwen in uw dagelijkse fysieke routine. Als u op zoek bent naar verlichting en herstel, dan kunt u misschien beter gaan voor:

 • Een middelgrote spa met ruimte om u helemaal onder te dompelen
 • Krachtige jets met verschillende functies voor een uitgebreide massage-ervaring
 • Aanpasbare bedieningen zodat u de temperatuur en de kracht van de massage kunt instellen naargelang uw behoeften. U kunt eventueel ook  koudwatertherapie als optie toevoegen.

Wat zijn de beste spa’s voor persoonlijk herstel? Klik hier voor vragen aan de verdeler.

Hereniging

Staat uw drukke agenda in de weg van uw sociaal leven? Bent u op zoek naar een manier om familie en vrienden samen te brengen? Een ruime spa kan een trekpleister worden bij u thuis, dé plaats waar mensen graag samenkomen voor qualitytime. Als u op zoek bent naar een (ver)beter(d) sociaal leven, dan kunt u misschien beter gaan voor:

 • Een grote spa met genoeg ruimte, zodat iedereen zich vrij kan bewegen en open kan communiceren
 • Stijlvol design dat u graag wilt delen
 • Minimaal onderhoud en intuïtieve bedieningen zodat uw spa altijd gebruiksklaar is
 • Interessante eigenschappen: interactieve  muziek- en entertainmentsystemen unieke verlichting

Wat zijn de beste spa’s voor qualitytime met uw naasten? Klik hier voor vragen aan de verdeler.

Vragen die u moet stellen bij de aankoop van een spa

Wilt u meer dan alleen ontspanning, herstel of hereniging? Met de beste spa’s hoeft u niet te kiezen. Naarmate u meer inzicht krijgt in uw prioriteiten en voorkeuren, zal uw zoektocht naar een spa vlotter en gerichter verlopen. Ter voorbereiding van uw bezoek aan de toonzaal kunt u vragen gebruiken uit één (of meer) van de categorieën hieronder. Ga gerust dieper in op deze vragen, zodat u alle mogelijkheden tot in het detail kunt bekijken en begrijpen. Nog verder naar onder vindt u extra vragen over prestaties en service. De antwoorden daarop zijn belangrijk voor iedereen die graag spa-eigenaar wilt worden. Ook onze prijsgids kan u helpen om uw keuze te maken.

Spa's voor ontspanning - enkele overwegingen

Vooruitplannen kan ervoor zorgen dat uw spa u de ultieme rust en ontspanning brengt – dat het een waar toevluchtsoord wordt en dat in uw eigen huis. U bent op zoek naar een spa die u rust, meditatie en ontspanning biedt zonder zorgen – en niet een spa die extra stress veroorzaakt door ingewikkelde bedieningen en moeilijk onderhoud.

 1. Hoe eenvoudig is het om de instellingen van de spa aan te passen aan mijn voorkeuren?

De verdeler moet u in zijn toonzaal een controlepaneel kunnen laten zien en u een idee
kunnen geven van hoe intuïtief de bedieningen zijn. De verdeler kan u bovendien tonen welke instellingen u kunt wijzigen en hoe u uw persoonlijke instellingen kunt terugvinden.

2. Welke invloed hebben de grootte van de spa, de waterkwaliteitssystemen en andere eigenschappen op het algemene  gebruiksgemak?

  Als u op zoek bent naar eenvoud en een eenvoudige bediening, laat dat dan weten aan de verdeler. Hij zal u dan die modellen en opties tonen die zeker geen extra stress met zich meebrengen. Sommige spa’s bieden een eenvoudige systeemverzorging, bijvoorbeeld spa-waterverzorging en zelfs extra stressverlichting op één plaats, zoals aromatherapie. 

3. Hoe stil zijn de spa’s wanneer de jets uitgeschakeld zijn?

  Soms wilt u alleen maar stilte. Een ervaren spa-verdeler kan u spa’s met stille circulatiesystemen tonen als dat voor u een prioriteit is. Zo blijft uw toevluchtsoord ook echt rustig.

Klik hier voor vragen over betrouwbaarheid, service en onderhoud.

Spa's voor herstel - enkele overwegingen

Uw nieuwe spa biedt u de mogelijkheid om wellness en herstel samen te brengen in één ontspannende, nieuwe routine. Voor mensen met een actieve levensstijl is een spa de ideale plaats om te recupereren en energie op te doen voor het volgende avontuur. U hebt een spa nodig die gericht is op een volledige massage en die verlichting biedt voor lichaam en geest.

 1. Voorzien de hydrotherapie-opties van deze spa in mijn specifieke fysieke behoeften?

  Als u de verdeler kunt aanwijzen waar u verlichting zoekt — in uw rug, in uw benen na een looptocht of misschien in uw hele lichaam? — dan kan hij u spa’s voorstellen met jetmassage-elementen en -systemen die het beste passen bij uw behoeften.

2. In welke mate kan ik de jets en mijn massage-ervaring aanpassen?

    De verdeler kan u in de toonzaal de controlepanelen van de hydrotherapiemodellen tonen.
Hij kan u ook de veelzijdigheid – en algemene kracht – van de jets laten zien. Wij raden u aan om de jets minstens op uw arm te testen. Het zou echter nog beter zijn om de spa volledig uit te testen. Zo kunt u zelf ervaren of hij overeenstemt met uw wensen.

3. Heeft deze spa naast warm water ook een optie voor koudwatertherapie?

  De beste spa-merken bieden tegenwoordig geavanceerde accessoires om het water van uw spa in sneltempo af te koelen, zodat er nog meer mogelijkheden zijn op vlak van watertherapie. Uw verdeler kan u meer informatie en inspiratie geven zodat u het beste uit deze unieke technologie kunt halen.

Klik hier voor vragen over betrouwbaarheid, service en onderhoud.

Spa's voor hereniging - enkele overwegingen

Een spa bij u thuis is dé manier om echte connecties en qualitytime te ervaren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit potentieel vindt u zeker terug in grotere spa’s. Deze kunnen namelijk aangepast worden aan de voorkeuren van verschillende gebruikers en ze beschikken vaak ook over  indrukwekkende stijl- en entertainmenteigenschappen.

 1. Als de specificaties aangeven dat een spa plaats biedt aan een bepaald aantal personen, betekent dit dan dat die personen genoeg ruimte hebben om zich uit te strekken en in alle comfort te kunnen genieten? En past de lay-out bij mijn entertainmentstijl?

  Een ervaren verdeler kan u helpen om de capaciteit, die wordt aangegeven voor de verschillende
spa-modellen, in te schatten—vooral als u hem aangeeft hoeveel personen u regelmatig wilt
ontvangen en welke soort zitplaatsen ideaal zijn voor uw groep.

 2. Welke eigenschappen maken deze spa aantrekkelijk voor een ruim publiek?

  Mogelijk hechten u en uw gasten belang aan zacht water en een goede waterkwaliteit, de mogelijkheid om verschillende temperaturen in te stellen of
entertainmentupgrades. Uw verdeler kan u tonen welke personalisatieopties er zijn, in overeenstemming met de plannen die u heeft met of voor uw spa. Bovendien kan hij u een volledig beeld geven van de extra kosten en het onderhoud die hieraan verbonden zijn.

3. Biedt u ook diensten aan om de spa zowel logistiek als esthetisch te integreren in het huis van de klant?

    Verdelers die een kwaliteitsvolle gebruikerservaring willen bieden gaan voor een succesvolle installatie en integratie van iedere spa. Uw spa gaat per slot van rekening niet enkel deel uitmaken van uw (t)huis, maar ook van uw leven en levensstijl. Kijk niet enkel naar de aangeboden installatie-diensten. Vraag ook naar de ondersteuning na de installatie en gedurende de hele levensduur van uw spa.

Klik hier voor vragen over betrouwbaarheid, service en onderhoud.

Spa's voor hereniging - enkele overwegingen

1. Welke garanties biedt de fabrikant? Biedt de verdeler nog extra garanties?

    Duurzaam materiaal, innovatieve designs en efficiënte technologie liggen aan de basis van de beste spa’s. De fabrikanten en verdelers van deze topspa’s staan garant voor hun kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid. Verschillende onderdelen hebben echter verschillende
garantietermijnen, dus zorg ervoor dat u duidelijk weet hoe(lang) alles gedekt is.

2. Hoe ingewikkeld is het om dit model – en de eventuele bijkomende eigenschappen waarin ik geïnteresseerd ben – te onderhouden en zuiver te maken? Wat is de jaarlijkse kost voor onderhoud en chemische producten?

    De topmerken van tegenwoordig zijn ontworpen voor de gebruikerservaring, zelfs wat betreft de verzorging en het onderhoud. De verdeler kan u zeggen welke regelmatig terugkerende onderhoudstaken u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren en welke diensten ze aanbieden via erkende en ervaren technici. Er zijn verschillende spa-systemen beschikbaar. Sommige zullen u zelfs tijd en werk besparen. Andere zullen financieel interessanter zijn. Dit hangt allemaal af van uw prioriteiten.

 3. Wat zijn de gemiddelde extra elektriciteitskosten voor dit spa-model in mijn regio?

  Elke spa heeft een ander vermogen. Bovendien hangt veel af van de kostprijs voor elektriciteit in uw streek en van de manier waarop u uw spa wilt
gebruiken. Uw verdeler bekijkt samen met u de prijsramingen.

4. Kunt u bepaalde accessoires of upgrades aanraden om de levensduur van de spa en zijn onderdelen te verlengen?

  Sommige features— zoals verlichting en entertainment — zijn geweldige toevoegingen aan uw spa-beleving. Andere items — zoals een geschikt
afdekkingshefsysteem en waterkwaliteitsproducten — zijn belangrijk voor de stabiliteit en duurzaamheid van uw spa. Uw verdeler kan u helpen bepalen welke toevoegingen prioritair zijn. Zo kunt u zoveel mogelijk uit uw investering halen en nog jarenlang van uw spa genieten.

5. Hoeveel ondersteuning en gespecialiseerde diensten kan ik van u en uw technici verwachten, zowel nu als in de toekomst?

  Verdelers die belang hechten aan positieve klantenervaringen zullen gemakkelijker bereikbaar en beschikbaar zijn voor hun klanten. Zij zullen hen ook
die diensten aanbieden of aanraden die hen helpen alles uit hun spa te halen.

Hoe kies ik de spa die het best bij mij past

De eerste stap naar een goede aankoopervaring is tijd vrijmaken. Denk na over hoe uw spa een deel van uw huis en uw leven zal worden. Onderschat de  geweldige voordelen van een spa niet: stel u voor hoe uw ultieme ontspannings-, herstel- of herenigingsmoment eruitziet. Met dit idee gaat u vervolgens naar de toonzaal, op zoek naar de perfecte match: uw eigen, gepersonaliseerd spa-pakket, met inbegrip van een kwaliteitsvolle spa, service en upgrades. Een nieuwe thuis en een nieuw leven wachten op u.

Voor ontspanning, herstel en hereniging kunt u vertrouwen op Caldera® Spas en op onze internationale gemeenschap van ervaren, betrokken verdelers. Klik hier om een brochure te downloaden. U kunt nu ontdekken hoe uw leven er kan uitzien met een spa. Ga dus op zoek naar uw dichtstbijzijnde toonzaal en vraag een offerte aan.

AMERICAS
EUROPE & RUSSIA
AFRICA & MIDDLE EAST
ASIA PACIFIC